A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2021
Format Albumi
Vrsta
Dodano Četvrtak, 13 Siječanj 2022
Žanr Blues
Length 44:56
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2021
Država SAD
Etiketa Ligthting In A Bottle Records
Edition details objavljeno. 3.10.2021.
Tags The Sugar Roots Ligthting In A Bottle Records

Review

Dana 20. prosinca Frank Roszak šalje mi album "Savage's Life", koji je objavljen još 3. listopada prošle godine od strane izdavačke kuće Ligthting In A Bottle Records uz svjetsku radijsku promociju kalifornijske promotivne kuće Frank Roszak Radio Promotions. Album potpisuje band The Sugar Roots.

Da, i meni je ovo jedan od prvih susreta s ovim bendom i njihovim nastupnim albumom. Naime, ovaj bend osnovao je 2021. godine u Portlandu Chad Rupp (vox, gitara,usnjak i klavir), a uz njega u bendu su: gitarist Jason "JT" Thomas, basist Timmer Blakely (Karen Lovely, Lloyd Jones) i bubnjar Chandler Bowerman (Ben Rice). Pored toga, učešće na albumu uzele su neke od legenda oregonske blues scene, poput imena: Lloyd Jones, Lisa Mann (2 puta osvojila BMA), IBC finalist Rae Gordon i BMA dobitnica Karen Lovely. Naravno, sve to nas upućuje da ovdje s ovim bendom doista nema šale i da ekipa praši izuzetno ekspresivni soul, funky, ritam i blues.

Što se tiče samog albuma, na njemu se kroz, gotovo, 46' izmjenjuju sjajne skladbe i daju nam obilje razloga za zadovoljstvo, a sva ta blues priča itekako ima utjecaja na sve one koji vole ovaj glazbeni stil i koji u njemu, jednostavno, uživaju.

Priznajem da su ove minute sjajno raspoređene i da u svakom trenutku imate samo obilje dobre, odlične glazbe, bluesa i sve što mu je blisko i srodno. Priča se samo valja, a ekipa praši svom snagom. Valja, primjerice, poslušati samo "Something Wicked This Way Comes" i sve će vam biti kristalno jasno!

S druge pak strane sam Chad Rupp vrlo izravno vam poručuje: "All the classic blues greats have played a part in what I play; however, my most revered influences are my Portland professors." I to je dakako itekako točno!

Na albumu se može čuti njihova vrhunska svirka, u kojoj nema nikakvih tajni, u kojoj se itekako snažno i s puno feelinga, osjeća sva njihova furka koja potom u konačnici potpuno ocrtava njihovu nadahnutu blues priču. Osim već spomenute, posebno su me dotaknule njihova verzija poznate "Rock 'n Me" Steve Miller Banda, apsolutno jedinstvena i prekrasna balada "Next To You", odlična "Havin' A Party", pumpajuća "Rain Checkin’", suptilna B.B.Kingovska "It's A Sin", slojevita s prekrasnim klavirom "Sweet Lovin' Daddy", a da bi cijela priča završila s izvrsnim boogiejem "1 4 5 Boogie", koji u svojih 7' i 10" mora zadovoljiti ama baš svakog tko voli da bend praši bez milosti i da vam ne da predahnuti. IZVRSNO!

Album "Savage's Life" The Sugar Roots svakako je sjajan nastupni album Chada Ruppa, koji u svakom svom segmentu pokazuje koliko su snažne te njihove blues konotacije i refleksije.

Odlična ekipa i izvrsni glazbenici snimili su i isporučili nam materijal uz kojeg će svatko vrlo ugodno provesti svoje slobodno vrijeme i uvijek će mu se rado vraćati.
Definitivno na albumu nalazimo nekoliko vrlo snažnih skladbi, koje će vas svakako osvojiti i, stoga, ako već niste OBAVEZNO potražite i nabavite ovaj album. Neće vas razočarati!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1521

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje