facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / Hip-hop / Dance
Dodano Nedjelja, 15 Svi 2011
Žanr Hip-Hop
Length 1:13:16
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Blackground/Mosley Music
Tags

Review

Timbaland je par godina povlačio sve konce američke komercijalne scene, no dolaskom electropopa na vrh Billboarda stvari su krenule nizbrdo. Pjesme koje dolaze iz njegove tvornice nisu posjetile top 10 još od rane 2008. (suradnja s Madonnom na 4 Minutes), a sudeći po trenutnom stanju, vladarice top lista (Beyonce, Gaga i Ke$ha) mu tamo još neko vrijeme neće dati ni blizu.
 
Da nastala situacija još nije ništa i da Timbalandu tek slijedi crni dani svjedoči novi album Shock Value II. Još jednom (iako ni prošli put nije bilo pretjerano uspješno) Timbaland je oko sebe okupio hrpetinu gostiju, ponudio im vlastite beatove, očekujući da će mu barem jedan od njih donijeti uspješnu pjesmu. Solidno je svoj posao odradio tek Justin Timberlake, za njegove pojmove začuđujuće grubog glasa.
 
Ostale suradnje kao da se natječu u tome koja će biti lošija. The One I Love je besramno kopiranje disco klasika Maniac. Morning After Dark je posezanje za hipermodulacijom glasa u nedostatku ideja dok se kao gostujuća zvijezda ponovno pokuša progurati Timbalandova stara pijunka Nelly Furtado.
 
Zaboravljeni australski rockeri Jet se samo dublje ukapaju u Timothy Where Have You Been, a kontroverzna Katy Perry zvuči slatkasto u tupavoj ljubavnoj pjesmici If We Ever Meet Again. Konačnu kapitulaciju Timbaland je potpisao suradnjama s Miley Cyrus i Daughtryjem shvaćajući da nova imena plijene pažnju publike koja ima 15 godina te se odlučio ciljati na novu dobnu skupinu. Onu koja ima 9 godina.
 
Na suradnje koje nisu spomenute, kao i na Timbalandov solo uradak Ease Off The Liquor ne treba obraćati previše pozornosti. Sve su to pokušaji jahanja mrtvog konja žigosanog s hip hop.
 
Niti je avangardan da bi ga uzeli glazbeno osviješteni izvođači, niti je hitoidan da bi ga uzeli oni koji ciljaju na top liste. Timbalandova trgovina zvukova je otišla u stečaj.
Hits 536

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42