facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Live In '71

Bookmark

Data

Released 2004
Format Video
Vrsta Pop rock
Dodano Utorak, 23 Kolovoz 2011
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 2
Edition date 2004
Država SAD
Etiketa Eagle Vision / Menart
Edition details Snimljeno: Nizozemska, 11.02.1971.
Tags

Review

Nakon dugo, dugo vremena, sa posebnom pozornošću i veseljem pogledao sam i poslušao DVD "Live in "71" legendarnih "Ike & Tina Turner", koji je objavljen 2004. godine, i to kao dvostruka edicija u DVD i CD formatu. Ovaj koncertni nastup snimljen je 11. veljače 1971. godine u Nizozemskoj za njihovu nacionalnu televiziju.

Ike & Tina Turner upravo tada bili su na vrhuncima svoje karijere, njihova obrada legendarne "Proud Mary" vrtoglavo se penjala na top ljestvicama diljem svijeta. Svojim glazbeno-scenskim nastupom naprosto su sve obarali s nogu. Prateći band predvođen Ikeom Turnerom "prašio" je strašnu mješavinu soula, R&B, funkyja i rocka. U backgroundu su eksplozivnu potporu davale Ikettes, za koje se ne zna jesu li bolje pjevale ili plesale. Na kraju, tu je apsolutno maestralna vokalno-scenska prezentacija fantastične Tine Turner.

Tijekom 60-minutnog nastupaIke & Tina Turner dokazuju zašto su tijekom 70-ih bili jedna od najatraktivnijih grupa. Sveukupno gledajući, ta njihova važnost i značaj ogleda se u kvantiteti njihovog diskografskog opusa koji sadržava do danas 8 DVD izdanja, 41 album te ravno 173 kompilacijska albuma. Impozantno, zar ne?!

Njihove koncertne nastupe na vrhuncima profesionalnog uspjeha pratile su u savršeno posložene playliste. Pa tako se i za ovaj nastup playlista sastojala od turbo hitova poput River Deep, Mountain High, Come Together i Proud Mary, spojeni sa klasicima rocka i R&B, kao što su I Want to Take You Higher, Honky Tonk Women iOoo Poo Pah Doo, što je imalo za posljedicu "strašan" glazbeno-scenski nastup. No, bez obzira na sve, posebno želim potencirati izvedbu poznate uspješniceI Smell Trouble Bobby "Blue"Blanda, gdje su jednako briljirali i Ike na gitari i Tina sa apsolutno zastrašujućom vokalnom interpretacijom.

A na kraju cijele priče ide neizostavna izvedba Proud Mary. Uh, da... zamalo sam propustio napisati da koncert otvara odlični instrumental Them Changes (sjeća li se tko:" Buddy Miles on drums and J. Hendrix on lead guitar").

PREPORUKA:
Ovo je zasigurno najbolji filmski zapis koncertnog nastupa legendarnih Ikea & Tine Turner. Tu se zaista više nema što dodati!

 

Mladen Lončar - Mike

Hits 485

Posljednje recenzirano - Jazz