facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Lucky In Love - The Best Of Rick Vito

Bookmark

Data

Released Siječanj 2009
Format Kompilacije
Vrsta Pop / Rock / Blues
Dodano Petak, 07 Listopad 2011
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Hypertensn / Soulfood Music
Edition details Rick Vito Lucky In Love - The Best Of Rick Vit
Tags

Review

 

Eto, poštovani posjetitelji Blues Cornera sa osobitim zadovoljstvom predstavljam Vam album Lucky In Love – The Best Of Rick Vito poznatog gitariste, koji se upravo tako i zove. Ma, nemojte mi kazati da ne znate tko je on?!
 
Rick Vito je onaj poznati gitarista i vokal koji je u razdoblju od 1987. do 1991. godine proveo u legendarnim Fleetwood Mac. Prije njih, svoje umijeće pokazao je i kod Bob Segera, ali i u bandu Bonnie Raitt na turneji 1990. godine. Tijekom svih tih godina Rick Vito pokazao je koliko je on zapravo radio sam na sebi, rezultati su vidljivi na njegovim solo albumima od kojih svakako valja spomenuti: King of Hearts (Modern,1992.), Pink & Black ( Wild Cat, 1998.), Lucky Devils (Hypertension, 2000.), Crazy Cool (Hyperion,2001.), Band Box Boogie (Hypertension,2003.), Rattlesnake Shake (Hypertension, 2005.) i Talk That Talk (Hypertension,2005.), a to su upravo albumi sa kojih su uzete pjesme za ovaj The Best of.
 
Svih 19 pjesama zorno nam dočarava kako je Rick Vito svestran glazbenik, on zaista ne bira različite glazbene stilove i sa jednakom strastvenošću i entuzijazmom svira i prezentira: r&b, r "n"r, rockabilly, swing, rock i blues. Ono što me posebno oduševilo je upravo ta stilska raznolikost, koja je toliko pristupačna i slušljiva; da već dugo nisam sreo, niti čuo tako koncipiran The Best of album.
 
Što se tiče njegovog prijašnjeg rada i djelovanja treba istaknuti činjenicu; i da nije učinio ništa, osim učešća na albumu Tango In The Night te svjetske turneje koja je usljedila 1987.godine… učinio je mnogo. No, to nije slučaj kada se govori i piše o ovom odličnom glazbeniku.
 
Rick Vito svojim izražajnom glazbom koja je proizvod brojnih utjecaja kako r"n"r velikana, tako i majstora bluesa, doslovno raspamećuje sve i kritiku i brojnu publiku. Svi ti utjecaji su se vidno odrazili na glazbu Ricka, a njegov gitaristički stil je odlična mješavima gore spomenutih utjecaja. Na kraju sve to daje njegov originalni i nepatvoreni stil, a to zaista zaslužuje dužno poštovanje i respekt.
 
Izuzetno mi je drago da sam uspio doći do ovog albuma, koji je odličan presjek dosadašnjeg djelovanja glazbenika, koji eto, napokon može biti promoviran na ovaj način. Ova promocija je ustvari nastupna promocija glazbenika čiji solo radovi, moram priznati nisu baš bili previše zastupljeni na ovim našim prostorima. 
 
PREPORUKA: 
Svi Vi, koji volite modernu glazbu, ne ustručavajte se već što prije potražite svoj primjerak odličnog kompilacijskog albuma Lucky In Love – The Best Of Rick Vito. Vjerujte mi, nećete požaliti!
 
Ako ne vjerujete meni, evo što sau o njemu rekli, citiram: 
JOHN MAYALL: "...a master of the instrument, at last getting the attention he deserves as bandleader / bluesman that is long overdue."
BONNIE RAITT: "Rick Vito"s guitar playing just slays me! His style is as cool and sharp as a "59 Cadillac tailfin."
KEB MO": "Soulful singer, brilliant guitar player, you got to check out Rick Vito, for sure".
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 600

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42