Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

zivo blatoSplitsko-sarajevska heavy metal/rock’n’roll kombinacija, Živo blato i Vatreni poljubac osvojit će u subotu 11. listopada Veliki pogon Tvornice kulture. Prije no što oni osvoje Tvornicu vi osvojite upade!

 

Grupu Živo blato osnovao je Siniša Vuco, točnije njegov gnjevni alter ego general Vasilij Mitu koji je brzo uhvatio mitski status na ovim prostorima. Bend je s radom započelo davne 1997. godine, da bi 2000. objavili svoj jedini studijski album dosad – legendarni “Konac konca”. Ploča koju su mnogi proglasili remek djelom i našim najboljih heavy metal albumom svih vremena sadrži čak 31 pjesmu (od kojih neke traju tek par sekundi), a kao veliki koncertni favoriti istakle su se “Estrada”, “Pucko”, Tex Willer”, “Maloljetna” i “Stranci”. Od tada do danas, gotovo desetljeće i pol kult Živog blata neprestalno raste. Tijekom vremena počeli su na koncertima izvoditi nove pjesme, pa je snimanje live albuma bila logična odluka. “Live in Zagreb 2012” objavljen je krajem iste godine i uključivao je čak šest novih pjesama od kojih se posebno istaknuo hit “Kasap iz Đakova”.

Sarajevski Vatreni poljubac predvođen Milićem Vukašinovićem na sceni se pojavio 1977. godine i, uz kraće pauze, od tada se neumorno bori za rock’n’roll. Čak i oni kojima nije poznat opus ovog sastava sve će jasno iščitati iz naslova njihovih jedanaest studijskih albuma, kao i prvog i najpoznatijeg singla “Doktor za rokenrol”. U tri i pol desetljeća bend, a posebno vođa, autor, gitarist i pjevač Milić Vukašinović postali su sinonim za balkanski hard’n’heavy zvuk inspirirajući brojne bendove ovih prostora i izazivajući usput kontroverze gdjegod su se pojavili.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn.

Za ulaznicu pošaljite svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz oznaku "Živo blato" do sutra, 10. listopada.