Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

adam jones

Iako je Tool-ov sljedeći studijski album prva stvar na agendi, valja napomenuti kako su napravili novu verziju pjesme Opiate. Na svom instagram profilu, gitarist benda Adam Jones fanovima je priuštio kratku „makeover“ verziju pjesme putem video zapisa, s opisom kako je u samoj sredini pjesma duža za svega 5 minuta.

Nije ništa neobično da bend stalno dorađuje svoje pjesme, tako je za pjesmu Descending koju su izveli 2015. godine na nastupu na Monster Mash festivalu, Jones izjavio da će biti u potpuno drugom ruhu na albumu, za razliku od live izvedbi, „najbolji način da to objasnim jest da usporedim s trailerom za film. U njemu vidite najbitnije dijelove koji će se dogoditi u filmu, a to smo mi napravili s Descending, prikazali smo samo najbolje dijelove onog što dolazi.“

Kroz intervjue također su se oglasili basist Justin Chancellor i frontman benda Maynard James Keenan. Keenan ističe kako je napisao nekoliko novih pjesama, no u jednom trenutku bend je krenuo u novom smjeru, „način na koji dečki stvaraju je stravično dug proces, stalno se vraćaju na gotovu stvar i preispituju što su stvorili. Stvaraju nešto poput temelja za kuću. Ne mogu stvarati melodije dok temelji nisu na mjestu, isto kao što ne mogu pisati stihove bez melodija“ ističe Keenan, no zaključno navodi da je to dobra stvar, jer ono što rade je odlično. Dok Chancellor smatra kako je album dostigao postotak od 90% te su još uvijek u pregovorima što žele na albumu te kako stvoriti nešto zaista unikatno.