Novosti

paul simon turneja

U pismu koje je Paul Simon objavio 5. veljače stoji njegova odluka o prestanku odlazaka na turneje. Naglasio je kako se oduvijek pitao na koji način će njegovom izvođenju doći kraj te iako je žalostan, osjeća i olakšanje. Uz to, objavio je i datume oproštajne turneje koja će ovoga ljeta zahvatiti stari kontinent.

U pismu je također napomenuo kako voli stvarati glazbu, kako je njegov glas još uvijek snažan te da iza njega stoji dobro oformljen i talentiran bend. Iako je glazba nešto o čemu konstantno razmišlja, jedan od razloga za prestanak turneje je i gubitak njihovog vodećeg gitarista i Paulovog osobnog prijatelja, Vincent N'guini koji je preminuo prošlog prosinca. Još jedan od razloga zbog kojih Paul naglašava prestanak turneje jest vrijeme koje provodi udaljen od svoje obitelji zbog čega obje strane pate.

paul simon

Zahvalio se svima koji su pratili njegovo stvaranje i glazbu te prisustvovali na koncertima koje je održavao dugih 50 godina te je neizmjerno sretan što je upravo njegova glazba uspjela dodirnuti srca fanova diljem svijeta.

Pismo je zaključio izjavivši kako postoji mogućnost nastupa s vremena na vrijeme koji će se održavati u dvoranama te će sav zarađeni prihod biti dan u organizacije koje se prvotno bave zaštitom okoliša i očuvanja planeta Zemlje.

Europski datumi oproštajne turneje:

30.6. - Stockholm, Švedska - Ericsson Globe
1.7. - Oslo, Norveška - Spektrum
3.7. - Kopenhagen, Danska - Royal Arena
5.7. - Antwerp, Belgija - Sportpaleis
7.7. - Amsterdam, Nizozemska - Ziggo Dome
10.7. - Manchester, UK - Manchester Arena
11.7. - Glasgow, UK - SSE Hydro
13.7. - Dublin, Irska* - RDS Arena
15.7. - London, UK* - Hyde Park, BST Festival
* specijalni gosti: James Taylor i Bonnie Raitt