Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ogenj

Najuspješnij etno-rock band i neumorni trošitelji guma na svom kombiju, upravo se se vratili sa još jedne uspješne turneje, ovog puta po Poljskoj, gdje su svirali na 4 ljetne lokacije.

Nakon polaska, uz malo treme, prva stanica se pokazala kao izvrstan test za ostatak turneje. "Znali smo da je puno kilometara pred nama ali još više je volje i za sviranjem i novim iskustvima. 11.07. je bio prvi koncert i već nakon prve pjesme publika je prepoznala ideje i energije benda pa je tako svaku pjesmu nagradila ovacijama, a kroz same pjesme bilo je teško naći osobu koja se ne kreće u ritmu glazbe. Nakon frenetičnog drugog bisa, rasprodali smo sve CD-e našeg albuma 'Domaj' (eh, da smo ih uzeli više) koje smo ponijeli sa sobom" riječi su dečki iz Ognja te dodaju "Kao i prethodni dan, tako i u Siekierezadau publika nas je sjajno prihvatila i svojom energijom ugodno iznenadila uoči željno iščekivanog narednog nastupa pred znatno većim brojem ljudi na folk festivalu Folkowisko.“

Put u Gorajec, mjesto u kojem se održavao folk festival Folkowisko bio je popraćen lošim cestama, pljuskovima i grmljavinom te nakon pedeset serpentina i gotovo četiri sata vožnje Ogenj stiže na festival. Bilo je pitanje hoće li se koncerti uopće moći održati, ali srećom oblaci su se raspršili i nastup je mogao započeti. Odlična atmosfera. Pri samom kraju frontmen Tomislav se spušta na publiku koja ga je na dlanovima nosila i tako i vratila na binu.

Četvrti dan (14.07.2019.) počeo je veselo te Ogenj pun elana odlazi na zadnju lokaciju u mjesto Ustrzyki Górne. Jedinstvena sinergija našeg Ognja i veselje rasplesane publike obilježilo je i ovaj koncert koji se produžio do ranih jutarnjih sati.

I ova turneja je potvrdila da dobra glazba ne poznaje granice i da je glazbeni izričaj našeg Ognja jako prijemčljiv i itekako prihvatljiv brojnim zemljama u našem okruženju. Osim što su stekli nova privatna i profesionalna poznanstva, dobili su poziv da ponovno zasviraju u toj lijepoj zemlji, a Ogenj razdragano odgovara „Poljsko, vraćamo ti se uskoro!“

Ogenj neumorno nastavlja dalje s koncertima pa evo što je dalje na popisu i to od mora preko Slovenije pa do Slavonije:

04/08 Ferragosto, Orahovica
18/08 Beograd beer fest
23/08 Više Rock 'n' Rolla Na Obali Mora , Murter
24/08 Kamičak etno fest, Sinj
25/08 Kaj su jeli naši stari, VUM, Vrbovec
06/09 Bunker, Izola (SLO)
07/09 Medulin Craft Beer Festival