Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Greška

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'IF((select count(distinct id) from `#__flexbannersin` where `#__flexbanner' at line 5

koja

Frontmen iz grupe Disciplin A Kitschme, karizmatični basist Koja, jučer je dobio moždani udar i hospitaliziran je u jednoj engleskoj bolnici.

Koja je aktivan na glazbeni sceni od početaka novog vala, kada je s Milanom Mladenovićem i VD-om tvorio nenadmašan trojac Šarlo akrobata („Paket aranžman“ i samostalni LP „Bistriji ili tuplji čovek biva kad…“). Raspadom ove grupe 1981. godine nastale su Disciplina kičme i EKV. Disciplina kičme u svojoj originalnoj „only drum & bass“ postavi bila je među prvim alternativnim bendovima ovih prostora. Aktivni već 35 godina, ostvarili su i zapaženu karijeru u Engleskoj, gdje su u drugoj polovici '90-ih snimili seriju albuma „I Think I See Myself On CCTV“, „Heavy Bass Blues“ i „Refresh Your Senses, NOW!“, kombinirajući post-punk sa jazz-fussion i ostalim alternativnim stilovima. Po povratku iz Engleske, priključila im se Marinka Đorđević Manja, koja je iznenada preminula u travnju ove godine. Disciplin A Kitschme često je nastupala u Hrvatskoj, a prošli put smo je mogli gledati prije manje od dva mjeseca, početkom lipnja u zagrebačkoj „Močvari“ kada su, unatoč nedostatku pjevačice, pokazali veliku kreativnost i energiju.

Koja je moždani udar pretrpio pri posjetu sestri u Engleskoj te je ondje hitno hospitaliziran i u bolnici uveden u induciranu komu. U ovakvoj komi bio je, primjerice, Michael Schumacher, nakon teške nesreće koju je doživio na skijanju u francuskim Alpama 2013. godine. Lijekovima izazvana koma je reverzibilna i kod pacijenta sa zdravim mozgom, pri uklanjanju lijekova iz sustava, osoba odmah izlazi iz kome.