Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

ws 50h

Uz okruglu, 50-tu obljetnicu povijesnog Wodstocka koji je pod krilaticom „tri dana mira i glazbe“ održan davne 1969. godine, ove se godine planiralo organizirati pompozni koncert u trajanju od tri dana (16.-18. kolovoza). Ali, tek nešto više od dva tjedna prije samog početka, ovaj je festival i službeno otkazan, jer su se organizatori suočili, kako kažu, „s nizom nepredviđenih neuspjeha".

Od samog početka nizali su se problemi sufinanciranja projekta, dozvole za smještaj festivala (pa mu se promijenila i lokacija u Maryland), a zatim su unatoč olakšicama od strane izdavačkih kuća izvođači pod raznim izlikama počeli otkazivati nastupe i cijela se konstrukcija počela urušavati kao kula od karata. Prema planu trebala su nastupiti mnoga poznata imena (The Killers, Miles Cyrus, Robert Plant, David Crosby, Jay Z, Akon, Gretta Van Fleet, Black Keys i mnogi drugi), ali je dio njih otkazao nastup.

Inicijator i organizator festivala Michael Lang, koji je kao 25-godišnjak pokrenuo i onaj prvi festival, ovoga je puta snuždeno priznao: "Sa žaljenjem konstatiramo da je niz nepredviđenih neuspjeha onemogućilo nastup na Festivalu u sjajnoj postavi kakvu smo zamišljali. Kad su nam otkazali Glen, a potom i Vernon Downs, tražili smo način kako popuniti line-up i učiniti nešto dobro, a ne samo otkazati.“

Zanimljivo je da su neki izvođači već pokupili dio planiranih honorara u iznosu od 32 milijuna dolara, pa se Lang nada da će barem 10 % novca donirati za nevladine udruge koje se bave zaštitom okoliša.

„Naporno smo radili u traženju načina kako odati počast Woodstocku i vječnim vrijednostima mira, tolerancije i glazbe, ali jednostavno nam je ponestalo vremena. Zahvaljujemo se svima koji su nas podržavali te se nadamo da ćemo i u budućnosti slaviti Woodstockove ideale“, zaključio je Lang.