Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

tarantino

Kao što većina fanova zna, glazba igra jednako važnu ulogu u Tarantinovim filmovima kao scenarij i likovi. Tijekom svih ovih godina i devet snimljenih filmova, Tarantino se dokazao kao majstor u korištenju glazbe kako bi stvorio ugođaj, često koristeći davno zaboravljene pjesme iz glazbene povijesti, ističe BBC.

Paralelno s izlaskom njegovog najnovijeg filma "Bilo jednom u Hollywoodu", slavni redatelj sastavio je za Spotify listu omiljenih pjesama koje su se našle na soundtrackovima njegovih filmova.

Specijalno posložena lista traje 4 sata i sadržava 70 pjesama, a započinje Tarantinovim uvodom: Sjednite, opustite se i utonite u zvukobraz filmova Quentina Tarantina. Nikada nećete poželjeti otići.

Među omiljenim pjesmama na listi nalaze se: "Bang Bang" Nancy Sinatre iz filma Kill Bill: Vol. 1 te "Jungle Boogie" od Kool & The Gang i Chuck Berryjeva "You Never Can Tell" iz filma Pulp Fiction. Također, nije bilo nikakvo iznenađenje na listi vidjeti George Baker Selection i pjesmu "Little Green Bag", kao i Stealers Wheel s pjesmom "Stuck in the Middle With You" iz filma Reservoir Dogs there.

Od ostalih pjesama, na listi se nalaze The White Stripes s pjesmom "Apple Blossom" iz filma The Hateful Eight i David Bowie s pjesmom "Cat People (Putting Out the Fire)" iz filma Inglourious Basterds.

Cijelu listu možete proučiti OVDJE.