Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

20171007 230957 Rudgrcom 0111 2048px

Procjenjuje se da elektroničku glazbu na svijetu sluša više od 1.5 bilijuna slušatelja čime je ovaj žanr zasjeo na visoko treće mjesto po slušanosti, odmah iza popa i rocka. Dokazuju to i brojni svjetski specijalizirani festivali te izvođači koji po broju nastupa te godišnjoj zaradi itekako imaju status mega zvijezda. Biti na samom vrhu znači biti bolji, veći i drugačiji od ostalih, a kako se to radi najbolje zna Ultra Music Festival. Tri je godine zaredom ovaj festivalski brend proglašavan najboljim festivalom elektroničke glazbe na svijetu, a ovih se dana okitio još jednom laskavom titulom. Ultra je i službeno postala najvećim svjetskim festivalskim brendom, nakon što je na popis brojnih destinacija gdje se održava dodala i bliskoistočni dragulj Abu Dhabi.

Prije povratka u Miami iduće godine, Ultra će kružiti Indijskim oceanom, a zaustavit će se u Cape Townu, Johannesburgu, Abu Dhabiju, Hyderabadu, New Delhiju, Melbourneu i Sydneyu. Sveukupno festival sada broji događanja na 6 kontinenata, u 29 zemalja i 46 gradova. Najnovije ime na popisu je Abu Dhabi gdje stiže 5. i 6. ožujka 2020. godine, nakon kojeg se svjetska turneja nastavlja u Indiji – Hyderabadu & New Delhiju, 7. i 8. ožujka 2020. S ovog prestižnog mjesta, Ultra je svrgnula WOMAD što je skraćeno od World of Music, Art and Dance, čiji je suosnivač bivši frontmen Genesisa Peter Gabriel. Informacije o svim ULTRA destinacijama širom svijeta mogu se pronaći ovdje.

Jedina europska inačica, festival ULTRA Europe, drugo je najveće događanje u Ultra Worldwide obitelji, a najavljen je datum novog susreta s više od 160.000 obožavatelja. Osmo izdanje će se održati od 9. do 15. srpnja 2020. godine u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu. Od prošlog su tjedna u prodaji i ulaznice za tri dana ULTRA Music festivala na splitskom stadionu Park Mladeži. Moguće je osigurati i VIP ulaznice, a u prodaji su i ulaznice RESISTANCE Croatia koje posjetiteljima omogućuju uživanje u čak šest dana glazbe koja se krije iza ovog glazbenog brenda. Potpuno ULTRA iskustvo koje predstavlja sedmodnevno putovanje na četiri čarobne lokacije i deset jedinstvenih party stanica, omogućuju ulaznice Destination ULTRA Europe, a osim na tri festivalska dana u Splitu, vode i na ULTRA Europe Opening Party, ULTRA Brač, ULTRA Hvar, Resistance Hvar te party Resistance Vis. Za sve one koji će na osmo izdanje festivala doći u društvu prijatelja omogućena je kupnja grupnih ulaznica pa će na 5 kupljenih, šesta ulaznica biti besplatna. Organizatori su najavili i mogućnost otplate u ratama, a više informacija sanzat će se u narednim danima. Pogodnosti očekuju i vlasnike ULTRA Passporta, prvog međunarodnog sustava lojalnosti kupaca za glazbene festivale koji i dalje raste s više od pola milijuna korisnika.

Ulaznice se mogu osigurati na internetskoj stranici https://ultraeurope.com/tickets/festival/, a sve ostale informacije o festivalu, osim na službenoj stranici, mogu se pronaći i na službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu.