Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Coldplay posteri

Posteri koji najavljuju novi "eksperimentalni" album grupe Coldplay pojavljuju se diljem svijeta, a najnoviji su primjećeni u Berlinu, Hong Kongu, Madridu, Minhenu i Sydneyu.

Kampanja je prvotno počela ranije ovog mjeseca u Sao Paulu, no ubrzo je uklonjen, nakon čega su fanovi počeli špekulirati kako je plakat zabunom stavljen početkom mjeseca umjesto 17. listopada kada su primjećeni novi plakati.

To možda i nije toliko daleko od istine obzirom da su plakati istoga dana simultano postavljeni diljem svijeta, a negdje u isto vrijeme i sam bend je ažurirao svoju web stranicu tamnom pozadinom na kojoj se nalaze mjesec i sunce.

coldplay web

Kako navodi NME, Chris Martin i društvo trebali bi se do kraja godine na scenu vratiti više "umjetničkim" izdanjem, koje će prethoditi "mainstream" izdanju, planiranom za 2020. godinu.

"Prvi album prikazuje eksperimentalnu stranu Coldplaya, a vjerojatno neće na turneju prije izlaska drugog u 2020", izvor je kazao za The Daily Star, a prenosi NME.

Na plakatima u retro štihu s početka teksta može se vidjeti članove benda kako sjede s filozofom Friedrichom Nietzscheom, a iznad njih stoji datum 22. studenog 1919.

Grupa Coldplay posljednji album je objavila 2015. godine, a prijatelj i suradnik grupe Mat Whitecorss ranije je izjavio za NME da se bend "regrupira" i priprema "iznenađujući zaokret" s materijalom.

"Čuo sam nekoliko stvari i ponešto snimio kako govore o tome, ali mislim da mi nije dopušteno da podijelim išta. Zanimljivo je, objasnio je.