Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

013 Raplika reg finale Tuzla 2018 photo Sulejman Omerbasic

Red Bull RapLika, najveće regionalno natjecanje u freestyle repanju i ove godine se vraća i postavlja izazov pred MC-je iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Natjecanje najavljuje vruću jesen na regionalnoj hip-hop sceni, a prijave počinju uskoro u sve tri zemlje.

Fanove rap glazbe u regiji obradovat će vijest da uskoro stiže Red Bull RapLika 2019, najnovije izdanje natjecanja u repanju 'slobodnim stilom' koje je u proteklih nekoliko godina steklo veliku popularnost među fanovima hip-hopa na našim prostorima.

U ovom projektu natjecatelji se suočavaju u verbalnom dvoboju jedan-na-jedan (battle) u kojem svog protivnika trebaju poraziti improviziranim rimama smišljenim na licu mjesta. Cilj je nadmašiti protivnika duhovitim dosjetkama i na njegove riječi uzvratiti što boljom 'rap replikom'.

Format natjecanja je ostao isti kao i ranijih godina, a pravo sudjelovanja imaju svi MC-jevi iz BiH, Hrvatske i Srbije. Oni koji misle da imaju potrebni talent i vještinu trebaju otići na web stranicu natjecanja (www.redbullraplika.com), stvoriti profil (ako ga već nemaju) i snimiti jednominutnu hip-hop improvizaciju na zadane riječi. Važno je napomenuti da za to imaju samo jedan pokušaj!

Prijave se u sve tri zemlje otvorene su od ponedjeljka 7. listopada 2019. godine. Prijave za državno finale u Zagrebu otvorene su do utorka 29. listopada 2019. godine.

Nakon što stručni žiri odabere najbolje prijave, po osam MC-ja sudjelovat će na državnim finalima (BiH - 2. studenog, Sarajevo; Hrvatska - 8. studenog, Zagreb; Srbija - 9. studenog, Beograd). Pobjednik državnog finala i jedan MC kojeg na osnovu nastupa odabere žiri dobit će priliku boriti se na regionalnom finalu za prestižnu titulu najboljeg freestyle repera regije. Pored njih, u regionalnom finalu će se naći branitelj titule te jedan MC iz zemalja regije kojem žiri dodijeli posebnu pozivnicu.

Nakon što je prošle dvije godine održavano u Tuzli, regionalno finale se ove godine seli u Sarajevo. Organizatori su odlučili da domaćinstvo regionalnog finala ove godine pripadne glavnom gradu BiH, a od 2020. će se svake godine održavati u drugoj zemlji. Tako će naredne godine organizaciju regionalnog spektakla dobiti Hrvatska ili Srbija.

Obračun osam najboljih regionalnih freestylera u Sarajevu zakazan je za subotu 16. studenog 2019. godine, a točna lokacija će biti poznata uskoro.

Prošlogodišnje regionalno finale na Sonom trgu u Tuzli donijelo je pravi hip-hop spektakl, a na kraju je za regionalnog kralja freestyle repanja okrunjen Samuraj Krek, beogradski MC koji je u uzbudljivom finalnom dvoboju nadmašio domaćeg favorita Arota, pobjednika iz 2017. godine.

U prethodnim godinama, Red Bull RapLika je izrasla u snažnu platformu za kreativnu razmjenu na regionalnoj hip-hop sceni. Okupila je najbolje hip-hop improvizatore iz tri zemlje, a u ulogama sudaca, voditelja i izvođača našla su se zvučna imena hip-hopa iz regije: Frenkie, Vojko V, Sajsi MC, Helem Nejse, Koolade, Eufrat (Prti Bee Gee), Edo Maajka, Kendi, Almir (Dubioza kolektiv), Kontra...

Sve informacije i vijesti o državnim finalima dostupne su na www.redbull.hr te na Facebook profilu i službenoj stranici natjecanja.

Hrvatsko finale održat će se 8. studenog u Dvorani Pauk (SD Stjepan Radić) u Zagrebu. Obračun osam najboljih regionalnih freestylera u regionalnom finalu u Sarajevu zakazan je za subotu 16. studenog 2019. godine, a točna lokacija će biti poznata uskoro.

Ulaz na državno finale u Zagrebu je slobodan.