Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ed UK

Još jedan nevjerojatan uspjeh megapopularnog britanskog glazbenika, Eda Sheerana, ponovno je potvrđen! Britanski Official Charts Company jučer ga je okrunio velikim priznanjem - izvođačem desetljeća u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kantautor iz Suffolka koji se tijekom godina etablirao u globalnu superzvijezdu, također je i dobitnik posebne nagrade 'Official Chart Record Breaker Award' za izvanredna postignuća. Ima najviše prvih mjesta na ljestvicama najboljih singlova i albuma između 2010. i 2019. (12 puta na prvom mjestu) te je proveo i najdulji period na prvom mjestu iste ljestvice u ovom desetljeću (čak 79 tjedana).

Ed je dosad treći dobitnik prestižne nagrade ‘Official Record Breaker Award’, a prethodni dosadašnji dobitnici su Justin Bieber i Sir Paul McCartney, što dodatno pojašnjava značaj ovakvog postignuća.

“Hvala svima koji su me podržavali tijekom posljednjih 10 godina” poručio je Ed za Official Charts te nadodao: “Naročito mojim nevjerojatnim fanovima. Ovo je za idućih 10!!”.

Posljednji studijski album Eda Sheerana "No.6 Collaborations Project", objavljen je u srpnju ove godine te je nedavno i nominiran za nagradu Grammy u kategoriji za najbolji vokalni pop album.

Na spomenutom albumu našao se i singl "South of the Border", koji je već osvojio sve top liste, dok je sam album iznjedrio još nekoliko broj jedan singlova: "I Don’t Care" feat. Justin Bieber; "Beautiful People" feat. Khalid; i "Take Me Back To London" feat. Stormzy, koja su na Sheeranovom domaćem terenu u Velikoj Britaniji zajednički držala poziciju na vrhu ljestvice čak 14 tjedana zaredom. Album je jednako popularan i među našom publikom pa se tako nekoliko tjedana zaredom našao na prvom mjestu najprodavanijih stranih izdanja prema službenoj top listi Hrvatske diskografske udruge te se nalazi u samom vrhu najslušanijih stranih singlova u Hrvatskoj.