Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Zagreb je posljednja dva tjedna bio glavno središte okupljanja violončelista iz cijeloga svijeta. Naime, u Hrvatskom glazbenom zavodu održavalo se 12. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro za juniore do 20 godina starosti, a potom i 7. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro za glazbenike do 30 godina starosti. Dok su prvonagrađeni u šest kategorija Juniora odabrani od 25. siječnja do 1. veljače, nagrade najboljima 7. Natjecanja Antonio Janigro uručene su na drugoj finalnoj večeri 7. veljače.

Osim natjecanja, u punoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda 1. veljače se održao i koncert u sjećanje na nedavno preminulog američkog violončelistu Michaela Flaksmana koji je bio student Antonija Janigra. Ovime je ujedno i završilo 12. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro Junior i započelo 7. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro.

Natjecanje Antonio Janigro

U natjecanju za Juniore predstavio se do sada najveći broj natjecatelja iz cijelog svijeta, njih 140 u šest natjecateljskih kategorija (od 9 do 20 godina starosti). U svakoj kategoriji dodijeljene su tri glavne nagrade najboljim kandidatima, a nagrađene po kategorijama možete vidjeti na linku.

Na 7. Natjecanju Antonio Janigro (za kandidate starije od dvadeset godina) prijavilo se više od 100 kandidata od kojih je žiri odabrao najboljih 28, od kojih je njih 26 nastupilo u polufinalu. Na dva koncerta finala koji su se održali 6. i 7. veljače uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Marka Magdalenića, nastupilo je sveukupno sedmero finalista: Benjamin Lai (SAD), Dilshod Narzillaev (Uzbekistan), Daniel Thorell (Švedska), Maria Zaytseva (Rusija), Nathan Le (SAD), Ettore Pagano (Italija) i Guillaume Wang (Australija).



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici