Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Svakom svojom gestom, svakom izvedbom, jedinstvenim načinom na koji je, ovoga petka 14.2. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, vodila publiku kroz svoje uzbudljive i privlačne, bogate i raznolike umjetničke svjetove, Ute Lemper opravdala je naslov koncerta i potvrdila da je umjetnica svjetskoga sjaja.

Osvojila je pozornicu i pomela sve pred sobom, svojom pojavom, scenskim nastupom, savršenom dikcijom, bijelom i crvenom toaletom koje je zamijenila na polovici koncerta, svojim prvorazrednim umijećem glume, pjeva i pokreta kojim je prelazila s pjesme na pjesmu, iz žanra u žanr, stvarajući čaroliju glazbenog teatra, onakvu kakvu mogu stvoriti samo najveći.

A Ute Lemper jedna je od njih!

Izborom programa, kao i konferansom između pojedinih brojeva, provela je publiku Off ciklusa glazbenim centrima svijeta, od newyorškoga Broadwaya do berlinskog kabareta i od londonskoga West Enda do pariškog Montmartrea. Bilo je to putovanje kroz njezinu vlastitu karijeru i prošlost, ali i kroz karijere velikih umjetnika s kojima su je dovodili u vezu, s kojima je bila u kontaktu ili im se i sama divila.

Večer s daškom glamura nije prošla bez Marlene Dietrich, dive s kojom su je često uspoređivali, ali ni bez Edith Piaf, Jacquesa Brela, Boba Dylana, Kurta Weilla i mnogih drugih. Na ukusno osvijetljenoj sceni, uz Zagrebačku filharmoniju pod vodstvom maestra Roberta Farkasa, bila je to mala škola scenske umjetnosti i velika predstava života, koju nam je na dan zaljubljenih darovala Ute Lemper - jednostavno diva!

Putovanje s Ute zaključeno je dugim pljeskom i s čak dva dodatka, a ovosezonsko putovanje Off ciklusa nastavlja se uskoro, već 6.3. kada će u dvorani Lisinski nastupiti umjetnik kojega u Zagrebu ne treba posebno predstavljati, veliki slovenski kantautor Zoran Predin.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere