Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Američki bend The Ministry, jedan od začetnika žanra industrial metala, također je novonastalu situaciju odlučio iskoristiti za snimanje novoga albuma. Ovo je u petak, 27. ožujka na svojim društvenim mrežama objavio Al Jourgensen, frontmen benda, pjevač i multinstrumentalist. Objavu je potkrijepio svojom fotografijom na kojoj je prikazan kako sjedi u vlastitom studiju ispred mix pulta s plinskom maskom na licu koja sadrži elemente američke zastave.

O mogućnosti snimanja novog albuma Jourgensen je govorio još krajem davne 2018. godine. Tada je najavio da će ga snimiti u svom privatnom studiju te da će biti sličan onome iz davne 1988. kojega su objavili pod naslovom '[The Land Of] Rape And Honey' i kojega mnogi smatraju kreativnim vrhuncem grupe.

Ministry je do sada snimio 14 studijskih albuma, a posljednji „AmeriKKKant“ izišao je u ožujku 2018. Album je otvarala pjesma „I Know Words“ u kojem je Ministry koristio dijelove jednog od predizbornih govora Donalda Trumpa u kombinaciji s disonantnim tonovima gitara, pucketanjem gramofonske ploče i sempliranjem ritmova. Ipak, najviše kontroverzi na albumu izazvala je Jourgensenova pjesma „Antifa“ u kojoj naglašava kritično stanje u kojem se nalazi suvremeno američko društvo.

Kad ga je novinar upitao je li se potajno nadao da će Trump osvojiti drugi mandat kako bi mogao nastaviti snimati albume poput "AmeriKKKant", Al je rekao: "Čovječe, kad bih rekao 'da', učinilo bi me to jednakim narcisoidnim psihopatom kakav je i sam Donald Trump. Ne! Nadam se da nikada neću snimiti ništa takvo. Snimit ću najluđi zapis svih vremena i nakon toga uroniti u svoju vegansku enklavu i biti sretan do kraja života.“

U nastavku Jourgensen je pojasnio da je snimanje albuma njegov poziv. „Predsjednici se ljute, ali ja ne odustajem. Ne razumijem zašto se svađamo oko pitanja koja sežu u 1860., kao da se spremamo za novi građanski rat. Ne mogu vjerovati da još uvijek govorimo o problemu pobačaja i sličnim stvarima. Ne razumijem zašto društvo ne napreduje. Tehnologija silno napreduje, ali društvo ne. Zato se moram vratiti u ring i barem reći nešto o tome."