Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tvrtka Universal Music Group sudski se sporila s nekolicinom glazbenika glede požara u hollywoodskom skladištu pri kojem su uništene brojne arhivirane master snimke.

New York Times javlja da je sud odbacio optužbe nakon što je većina tužitelja odustala od tužbe osim Jane Petty, bivše supruge Toma Pettyja. Tužbu su podigli Soundgarden, Steve Earle, grupa Hole nasljednici Tupaca Shakura i Toma Pettyja nakon istrage požara u kojem je stradao spomenuti materijal.

U sudskim spisima stoji devetnaest imena autora koje navode odvjetnici UMG-a čiji je materijal oštećen ili uništen u požaru te objavljuju lokaciju digitalnih kopija istih. Howard King, jedan od pravnih zastupnika tužitelja na tu je tvrdnju odgovorio: „UMG je u početku tvrdio da je 17.000 izvođača oštećeno zbog požara kada su se pokušavali dokopati odštete, a sada tvrde da ih je samo devetnaest.

Ovdje se radi o neobjašnjivim odstupanjima.“ Sudac Kronstadt odbacio je optužnicu smatrajući podatke iz New York Timesa o konkretnom broju oštećenog materijala precijenjenima i netočnima.