Novosti

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Novi strip bavit će se fikcionalnim svijetom u kojem je mit o smrti Paula McCartneya istina, a Beatlesi se u 1966. suočavaju s budućnošću bez njega, javlja Ultimate Classic Rock magazin.

U jednoj od najstarijih teorija zavjere, Paul McCartney je poginuo u automobilskoj nesreći tijekom snimanja albuma Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band te je zamijenjen dvojnikom jer je slavna četvorka željela nastaviti karijeru bez priznanja istine. Pobornici ove teorije tvrde da, iako činjenice nisu nikada otkrivene, kasnije pjesme Beatlesa nagovještavaju što se dogodilo s McCartneyem.

Strip "Paul Is Dead: When The Beatles Lost McCartney" napravili su pisac Paolo Baron i umjetnik Ernseto Carbonetti, a u prodaji će se naći 3. lipnja.

paul is dead

U sinopsisu stripa stoji: Studeni 1966. London. John Lennon ne može govoriti. Ne može skinuti pogled s fotografije automobila u plamenu i tijela Paula McCarnteya u njemu. Njegov prijatelj više nije ovdje, a to znači da niti Beatlesi nisu. No, John želi znati istinu te će s Georgeom i Ringom preispitati posljednje sate Paulovog života.

Prvotno, Ernesto i ja smo glazbneici, osjećamo posebnu povezanost prema glazbenim legendama, Baron je kazao za magazin Forbes. Imao sam bend više od 20 godina, a Beatlesi su mi bili prvi glazbeni uzori i tako je ostalo. Urbana legenda, znana kao "P.I.D." je bila oduvijek nešto u što sam teško mogao povjerovati. Uvijek sam joj se smijao, no svejedno je u meni godinama pobuđivala znatiželju. Sada mogu s ljudima podijeliti sva svoja istraživanja iz novina, knjiga, dokumentarnih filmova i intervjua o zavjeri da je Paul mrtav. To je kao kada istražujete "hladan slučaj" i dajete mu vrlo osobno mišljenje, zaključio je Baron.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima