Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ioanko komplicirana 2020. godina za britanski Pearl Jam tribute bend, Pearl Jamm, postala je još kompliciranija, javlja magazin loudersound.com.

Njihov najdraži bend na svijetu neugodno ih je iznenadio kada im je poslao službeni dopis u kojem ih se optužuje da "štete brendu Pearl Jam".

Basista tribute benda, Richard Gaya, kazao je magazinu Lounder da, što se tiče njihovog odnosa s PJ-om, su oni oduvijek htjeli odobravanje te da promjena imena na zahtjev PJ-a ne bi nikada bila upitna, no da vrijeme kada je zahtjev upućen i ružan način na koji je sastavljen je slomio njihova srca.

Peal Jam godinama znaju za nas. Bili smo u kontaktu, osobito oko koncerta Borderline iz 2018., i nikada nije bilo nikakvih primjedbi, ali su čekali globalnu pandemiju kako bi nas kontaktirali i to su napravili kroz agresivna odvjetnička pisma umjesto da su nam se osobno obratili., kazao je Gay i nastavio: Nedavno su promijenili managera, ne znam jel to imalo utjecaja, no u nekoliko navrata nam je rečeno, a to imamo i na pismeno, kako je bend svjestan što je poduzeto i odobrio je taj čin.

U pismu odvjetnik predlaže da bend promijeni ime u neko koje će biti referenca na pjesmu ili album benda, na što se tribute bend očitovao: Ponosno objavljujemo kako je naše novo ime "Legal Jam", za koje smatramo da je prikladno i pod kojim ćemo nastaviti izvoditi glazbu grupe Pearl Jam na najsrčaniji i autentičniji način.