Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Predugu koncertnu stanku nastalu zbog pandemije koronavirusa, jučer su nakratko prekinuli članovi projekta Guerrilla Mainstreama u zagrebačkoj Laubi na otvorenju izložbe TEO KIŠ: „Dvije strane“. Naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Guerilla Mainstream, odnosno članovi Hladnog piva: Suba (elektronika, bubnjevi, vokal) Milko Kiš-Deda (klavijature, vokal), Zoki (gitare), Šoki (bas gitare, prateći vokal), sinoć su premijerno uživo izveli svoj prvi singl „Izreke“. Budući da zasada imaju samo jedan singl, okupljene goste su počastili s još nekoliko pjesama, među kojima je bila i „Roštilj“ Hladnog piva u malo drukčijem aranžmanu.

Da se promocija singla dogodila baš sinoć na otvorenju baš ove izložbe, nije slučajnost. Naime, autor izložbe Teo Kiš je sin jednoga od članova banda – Dede iz Hladnog piva i ovo nije njihova prva suradnja. Već je ilustrirao očeve i majčine knjige.

O svojoj izložbi mladi talentirani umjetnik kaže: "Moj doživljaj tradicionalne likovne umjetnosti sam grubo podijelio na apstrakciju i figuraciju. Zanimalo me kako se snalazim unutar te podjele i kako apstrakcija i figuracija zajedno mogu surađivati. Olovkom, ugljenom i bojom sam realizirao nekoliko radova s apstraktnim elementima koji izlaze iz mene tijekom crtanja, koje sam počeo spajati s figurativnim elementima.“

Za tekst nedavno objavljene pjesme „Izreke“, zaslužan je upravo umjetnikov otac, Milko Kiš – Deda, a glazbu potpisuje Mladen Subašić - Suba: „Izreke“ su ironična priča o svim mudrim mislima kojima nas prijatelji truju na facebooku. Vrlo često ti mudri citati imaju krive atribucije i ispada da su se Bukowski, Andrić i Tesla bavili samo pisanjem pametnih uputa za život.“, poručuju ovi svestrani glazbenici.

gm

Glazbeni izričaj bitno se razlikuje od Hladnog Piva po mnogo većoj količini elektronike. Suba je programirao, Skansi snimao, a spot je snimio i montirao Noa (15 godina) – svi bez ikakve naknade. U spotu, snimljenom za 2 sata u zaprešićkoj knjižnici, uz članove banda glume Tajson i Vlado.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici