Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bob Dylan dobio je presudu u tužbi koju su nasljednici Jacques Levy podnijeli u siječnju, a koji tvrde da imaju prava nad 35 posto pjesama koje su Levy i Dylan napisali zajedno. U dokumentima koje je pregledao Pitchfork, sudac Barry Ostrager s Vrhovnog suda u New Yorku zaključio je da je sporazumom potpisanim između Dylana i Levyja 1975. jasno stajalo do znanja da Levy nema vlasništvo nad materijalom te da su „Levyjeva prava na naknadu definirana i izričito ograničen odredbama Ugovora. ” Dylanov odvjetnik Orin Snyder rekao je u priopćenju da su "zadovoljni" odlukom.

Levy je koautor pjesama s Dylanovog albuma Desire iz 1976. (uključujući i pjesme "Hurricane" i "Isis"). Tužbom je traženo 7,25 milijuna dolara. Dylan je u prosincu 2020. prodao prava na izdavanje glazbe cijelog svog kataloga pjesama Universal Music Publishingu, navodno za više od 300 milijuna dolara. Levyjeva udovica Claudia potom je sljedećeg mjeseca podnijela tužbu tvrdeći da ima pravo na dio Dylanove dobiti od prodaje 10 pjesama u katalogu koji je Jacques Levy pomogao napisati. U vrijeme podnošenja tužbe, Snyder je u priopćenju rekao da je "tužba tužan pokušaj da se nepravedno profitira od nedavne kataloške prodaje".

Dylan je nedavno najavio 16. izdanje iz svoje dugogodišnje Bootleg serije pod nazivom Springtime in New York, usredotočujući se na Dylanove radove od 1980. do 1985.