Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Trostruko vinilno izdanje koncertnog albuma grupe Azra Ravno do dna (Croatia Records) drugi tjedan zaredom nalazi se na vrhu Top-liste prodaje.

Svih pet najprodavanijih albuma ovoga tjedna pripadaju reizdanjima. Među pet najprodavanijih albuma, točnije na drugo mjesto, vratio se sastav Idoli s pločom Odbrana i poslednji dani (Croatia Records). Svoj najbolji rezultat (broj tri) ostvarilo je diskografsko izdanje Kiselina (Croatia Records) grupe Pop Mašina, dok je na četvrtom mjestu sastav Parni valjak s albumom Buđenje (Croatia Records). Krug pet najprodavanijih domaćih diskografskih izdanja u Hrvatskoj zatvara Treći svijet (Croatia Records) grupe Haustor.

domaci 3t

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 5. rujna do 11. rujna, a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Ploča Ravno do dna je deseti album koji je došao na broj jedan Top-liste prodaje u 2022. godini, nakon što je izašlo reizdanje, i šesti koji je originalno objavljen tijekom osamdesetih na vrhu liste.

Tijekom ove kalendarske godine, prije ploče Ravno do dna, na broju jedan boravilo je pet studijskih izdanja čiji datumi originalne objave datiraju u razdoblje između 1980. i 1989. godine. Od ovih pet, najveći broj tjedana na vrhu liste ostvarila je grupa Haustor s albumom Treći svijet (Croatia Records), sa šest tjedana. Po dva tjedna na vrhu ubilježili su 5. April ’81 (Croatia Records) sastava Bijelo dugme (izvještaji od 12. i 26. siječnja) i Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju (Croatia Records) grupe Riblja čorba (izvještaji od 3. i 24. kolovoza). Jedan tjedan na vrhu ubilježili su The Zagreb Jazz Quartet s istoimenim albumom, originalno objavljenim 1986. (izvještaj od 6. travnja) i Idoli s pločom Odbrana i poslednji dani (Croatia Records), u izvještaju od 6. srpnja.

strane 3t

Ploča Manifesto: Day 1 (Belift Lab) korejskog boybanda Enhypen vratila se na prvo mjesto inozemne Top-liste prodaje. Time je ovaj album ostvario treći broj jedan na listi najprodavanijih stranih izdanja u Hrvatskoj.

Na drugoj poziciji nalazi se kultna američka trash metal grupa Megadeth s novim diskografskim izdanjem The Sick, The Dying… And The Dead! (Tradecraft/Universal Music Group/Universal Music Hrvatska), objavljenim početkom rujna. Harry Styles se, s albumom Harry's House (Columbia/Menart), smjestio na broju tri, Jack White je četvrti s pločom Entering Heaven Alive (Third Man Records) dok peto mjesto pripada Madonni s albumom Finally Enough Love (Warner Records/Dancing Bear) koji donosi remikseve hit-pjesama iz njezine karijere.

IzvještajiOpeth u Tvornici


Sharon Kovacs u Tvornici


Hard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje