Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Objavom nominacija krenulo je online glasanje u 35 kategorija publike i struke za ostvarenja u Hrvatskoj i regiji 2022. godine.

 

Na temelju nešto više od 900 prijedloga Stručnog žirija iz Hrvatske i regije koji su od 25.10. do 06.11. sudjelovali u prvom ciklusu 6. izdanja nagrade Ambasador elektroničke glazbe nastalo je 35 kategorija u kojima je nominirano 185 projekata, programa i izvođača. Stručni žiri nagrade čine DJ-i, producenti, promotori, vlasnici klubova, izdavačkih kuća, novinari, neovisni istraživači koji su svojim radom stekli respektabilan status na sceni.


Glasanje u nagradama publike i struke je otvoreno do 29. studenoga u 23.59h na web stranici projekta www.ambasador.hr

 

Predstavljen je i novi vizualni identitet nagrade, djelo Grgura Nikice Vulete, DJ-a, promotora, novinara i studenta Grafičkog dizajna u Zagrebu, poznatog i kao DJ Vazdaisti, te osnivač projekta Princip.ba. Priznanja će se dodijeliti u četvrtak, 8. prosinca od 20h u klupskom ambijentu već otprije nagrađivanog kluba „Boogaloo“ u Zagrebu koji je među partijanerima poznat i kao „hram sreće“. Na Ambasadoru je najavljen veliki broj glazbenih nastupa Live elektronike iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH. Očekuje se dolazak preko 300 posjetitelja i profesionalaca iz industrije elektroničke glazbe Hrvatske i regije.


Projekt se vraća korijenima te nakon pandemije ponovno sprema tradicionalni glazbeno-umjetnički pretprogram sa izložbama i predstavljanjima udruga; edukativne diskusije i aftere koji služe kao društvena platforma za edukaciju i razvoj te omogućuju okupljanje i povezivanje s drugima iz branše i potencijalnu suradnju.

Nagrade se tradicionalno dodjeljuju autorima, izvođačima, klubovima, festivalima, izdavačkim kućama, radijskim emisijama, medijima, a od ove godine i perspektivnim izvođačima iz regije, fotografima, art produkciji, vokalnim izvedbama, plesnim destinacijama.

 

Ovogodišnji program osim dodjele priznanja širi se i na 9. prosinca kada se u Zagrebu održava drugi po redu edukativno-diskurzivni program „Simpozij Ambasadora. Na tri zanimljive diskusije nagrađivani stručnjaci iz elektroničke glazbe služe kao „know-how“ budućim naraštajima na sceni i daju konkretne savjete iz vlastitih pozitivnih iskustava. Manifestacija će biti zatvorena navečer, partijem u klubu Dva Osam i DJ setom makedonskog producenta s prebivalištem u Berlinu - Herzela.

 

Prilikom objave ovogodišnjih nominacija društvene mreže Facebook i Instagram su u utorak, 15. studenoga doslovno eksplodirale sa pregršt pozitivnih komentara, objava i priča nominiranih kandidata koji su rado dijelili vijesti i pozivali fanove da glasaju za njih. Prema statističkim podacima do sada je u kategorijama za Hrvatske i regionalne nagrade publike glasalo više od 10 tisuća ljubitelja elektroničke glazbe iz Hrvatske i regije, što je 10% više nego prošle godine.

 

Ambasador i ove godine kroz brojne kategorije potiče glazbeno stvaralaštvo, nove programe, motivira perspektivne izvođače, renomirane festivale, klubove, DJe i ostale radnike u kulturi na predan i kontinuirani rad. Isto tako projekt pokazuje koliko je bujajuća industrija elektroničke glazbe važan element kulturnih i kreativnih industrija. Nagradu od 2016. dodjeljuje Klubskascena.hr, jedan od najcijenjenijih i najpoznatijih specijaliziranih portala za elektroničku glazbu i klupsku kulturu u Hrvatskoj i regiji.

 

Ovom prilikom organizatori pozivaju sve zainteresirane studente novinarstva, kulturologije, novih medija, digitalnog marketinga, event managementa i druge kreativce na sceni da se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa svojim životopisom i iskustvom te pomognu u realizaciji 6. izdanja do sada najjačeg izdanja Ambasadora. U ugodnoj radnoj atmosferi naučit ćete štošta od profesionalaca i biti dio projekta koji služi kao platforma za povezivanje ekipe na sceni. Skupit ćete vrijedno iskustvo kao i mnogi do sada, koji su bili dio ove manifestacije. Projekt realizira udruga Klubska kultura, a partner manifestacije je HDS-ZAMP.

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici