Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bajaga i Instruktori završili su izuzetno uspješnu turneju po SAD-u i Kanadi koja je, u dva vikenda, obuhvatila koncerte u San Franciscu, Torontu, New Yorku i Chicagu.

Proslavljeni bend na taj je način poslije četiri godine ponovno obradovao na tisuće svojih obožavatelja "preko bare". Bend je turneju započeo uspješnim nastupom 11. studenoga u San Franciscu, u klubu "Roccapulco". U gradu u koji glazbenici s ovih prostora rijetko dolaze, jasno zbog udaljenosti, zabilježen je rekordno posjećen nastup Momčila Bajagića i benda do sada. Dan kasnije, Bajaga i Instruktori održali su koncert za pamćenje u Torontu, u dvorani "Phoenix Concert Theathre".

 

"Odlična dvorana u kojoj su svirali poznati glazbenici, od Johnnyja Casha do Davida Bowieja", zadovoljno ističe Bajaga. Drugi vikend započeo je tjednima unaprijed rasprodanim njujorškim "Cutting Roomom", klubom smještenom u centru Manhattana koji prima 1.200 posjetitelja. Zanimljivo, suvlasnik kluba je popularni glumac Chris Noth, najpoznatiji kao Faca iz serije "Seks i grad". Za kraj, šlag na torti bio je neizostavni Chicago, grad s najbrojnijom srpskom dijasporom. Koncert od dva i pol sata u "Compass Areni" probudio je mnogima sjećanja na neka davna vremena.

 

U publici su, na ova četiri koncerta, podjednako uživali i oni koji su rasli uz bezvremenske hitove Bajage i Instruktora, kao i mlađi koji su ih po prvi put slušali uživo. Mnogi od njih srpski jezik ne govore savršeno, ali bez greške od riječi do riječi pjevaju legendarne hitove poput "Zažmuri", "Moji drugovi", "Plavi safir", "Samo nam je ljubav potrebna"… Seriju nastupa Bajage i Instruktora u SAD-u i Kanadi uspješno je organizirala agencija Backstage54.

 

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u