Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

plakat rokanje 2019

Božićno Rokanje u organizaciji Udruge Pauk Orahovica predstavlja zimski glazbeni festival u srcu Slavonije, a ove godine slavi svoju jubilarnu desetu godišnjicu. Rokanje se nakon nekoliko godina ponovno vraća na staru lokaciju, a to je bivša kino dvorana u centru Orahovice u kojoj je davne 2009. godine sve i počelo te će trajati dva dana. Ovogodišnji program se sastoji od ukupno pet bendova uz popratne sadržaje i after ex-yu rock & hip-hop party kako bi se posjetitelji mogli i nakon koncerta zadržati u prostoru i uživati do sitnih jutarnjih sati slušajući glazbu koja se nažalost sve više gubi u današnje vrijeme.

bozo spot

Pjesmu "Krila" objavljenu na sjajnom albumu "Melek" 2018. godine Božo Vrećo napisao je u teškom emotivnom trenutku i došla mu je kao spas od tugovanja i žaljenja za osobom koja to ne zaslužuje. No, što povezuje pjesmu "Krila" i rudnik "Kakanj"?

trnsko projekt facebook banner 1920x1080 2019

10. Jubilarni godišnji tulum sadašnjih i bivših stanovnika ovoga Novo zagrebačkog naselja i njihovih gostiju.

kvartopis

kvARTopis Centra za kulturu i film Augusta Cesarca poziva audiofile na putovanje od proizvodnje vinila do uživanja u glazbi na gramofonskim pločama.

last gooodbye

Nakon što je početkom godine predstavio singl „Devious Plans“, pulski DJ i producent Denis Goldin za kraj 2019. je pripremio još jedno izvrsno dance/pop izdanje! Predstavljamo vam njegov novi singl „Last Goodbye“, u kojem je ponovno ostvario suradnju s američkim pjevačem i tekstopiscem Robom Hazenom! Pjesma je od danas dostupna u radijskom eteru te putem digitalnih glazbenih platformi.

zhrt

Prosinac je nezamisliv bez prigodnih, komercijalnih, svevremenskih hitova koji odjekuju na svakom uglu prizivajući romantiku i dobro raspoloženje. No, u buci praporaca i veselih pjesmica, postoji glazbeni događaj koji nudi mir, sabranost i kontemplaciju uz umjetnička ostvarenja nadahnuta otajstvom Isusova rođenja, baštinska i ona sasvim nova. Jedinstvenu proslavu Božića priređuje Zbor Hrvatske radiotelevizije, koncertom za zagrebačku publiku kao i za slušatelje Trećeg programa Hrvatskoga radija u svom redovnom ciklusu Sfumato u Hrvatskom glazbenom zavodu u utorak 17. prosinca, te u Crkvi Presvetog Trojstva Karlovcu u subotu 21. prosinca, s istim prigodnim programom, što je ujedno i tradicionalni božićni koncert Zbora HRT-a za Hrvatsku televiziju. Oba koncerta s počekom u 20 sati.

Danko Stefanovic Ana Radisic Maja Vidmar Klaric Zelimir Babogredac foto Samir Ceric Kovačevic

Na sinoćnjoj press konferenciji u Hrvatskom glazbenom zavodu javnosti je predstavljena nova glazbena nagrada. Pod nazivom Top.HR Music Awards, ovo će se vrijedno priznanje službeno dodijeliti 6. veljače u hotelu Esplanade u Zagrebu, izvođačima koji su ove godine ostvarili najuspješnije rezultate u domaćem radijskom eteru i na streaming platformi Deezer, kao i onima čiji su albumi najprodavaniji na području Republike Hrvatske.

ssf

Ako je suditi po startu prodaje ulaznice, za umaški Sea Star festival u produkciji planetarno hvaljenog EXIT tima, sljedeće godine tražit će se karta više.

stormzy

Jedan od najiščekivanijih albuma godine je vani! "Heavy Is The Head" predstavlja uzbudljiv povratak na scenu višestruko nagrađivanog glazbenika i novog britanskog miljenika, repera Stormzyja, koji se u posljednjih godinu dana profilirao u jednu od najutjecajnijih pop ličnosti godine! Ovu činjenicu potvrdio je i časopis Time velikom naslovnicom listopadskog izdanja u kojem je reper proglašen jednim od predvodnika nove generacije. Da se radi o novom glazbenom fenomenu bilo je jasno u trenutku kad je njegov debitantski album "Gang Signs & Prayer" (2017). u rekordnom roku dosegao platinastu nakladu!

Plakat

Koncertom Tria Spalato u nedjelju 15. prosinca 2019. godine nastavlja se jubilarna deseta MAGsezonu 2u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG).

n

Electro pop duo Nipplepeople u ožujku kreće na svoju prvu veliku regionalnu turneju tijekom koje će odsvirati osam koncerata, od kojih četiri objavljuju danas.

sonica fest

SONICA Festival iz Ljubljane zajednički s domaćinima KONTEJNERom i ZEZ-om kurira posebnu večer u KSET-u u petak, 20. 12. kao dio SONICA X serije događanja koja se održava diljem Europe. SONICA je festival elektroničke glazbe i sound arta, koncipiran kao showcase godišnjeg programa platforme MoTA - Museum of Transitory Art.

kvartet saksofona

Koncert u povodu 30. obljetnice osnutka Zagrebačkog kvarteta saksofona će se održati u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine u 19.30 u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

mb

Fantastična voodoo blues trojka My Baby, miljenici zagrebačke publike, vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu 14. prosinca u sklopu “Live!” turneje. Uoči nastupa predstavili su novi singl “Everything” te kao predgruu potvrdili odličan riječki dvojac The Siids.

target press

Još malo nas dijeli od izlaska Targetovog REMIX izdanja albuma "Još jedan dan u Zagrebu - Deset godina poslje..." koji će biti objavljen pod etiketom Menarta.