Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Demofest promo

Demofest, najpoznatiji mali-veliki festival iz susjedstva, za svoj deseti rođendan dobio je jedan od najljepših poklona koji ga je svrstao među najzanimljivije festivale u Europi.

Potvrda je stigla čak preko Atlantika!

Naime, Flight Network, najveća turistička agencija u Kanadi, objavila je ovogodišnju listu najzanimljivih festivala iz Europe koji imaju najprisniji odnos s publikom.

Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ovi međunarodni glazbeni festivali među najvećim i najpopularnijim na svijetu. Dok su ovakvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne govorimo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško vidjeti ili čak čuti neke glazbene nastupe. - započinje svoj osvrt Flight Network.

Međutim postoje brojna festivalska mjesta koja treba posjetiti, jer je njihov odnos prema publici potpuno drugačiji. Intimniji. - dodaje se u nastavku.

Najpoznatiji festival demo bendova na Balkanu tako se našao u društvu velikih i poznatih festivala. Stoga, za one koji su konstantno u potrazi za nečim novim, Demofest je pravi odabir.

Flight Network posebno ističe prednosti Demofesta, kako zbog grada u kojem se odvija, koji odlikuje alejama, nadimkom "grad zelenila" i prelijepom rijekom Vrbas, tako i zbog lokacije na kojoj se održava sam festival, odnosno tvrđave Kastel.

Izuzetno smo ponosni što se priča o Demofestu proširila i na drugi kontinent, i što je Banjaluka putem našeg festivala prepoznata kao turistička lokacija koja je poželjna čak i za posjetitelje iz Kanade. Smatramo da je ovo jedan od konkretnih znakova koji ukazuju na to da Banjaluka treba postati jedan od velikih glazbenih regionalnih centara, kada je u pitanju festivalski turizam. - naveli su organizatori Demofesta.

Podsjetimo, ovogodišnji Demofest će se održavati od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, i pored natjecateljskog dijela za demo bendove, kojih je ove godine čak 50, donosi koncerte poznatih domaćih i stranih izvođača poput Dubioze Koletiv, Ede Maajke, Lačnog Franza, Freemasonsa, Rudimentala, Markyja Ramonea i mnogih drugih.

Među 50 demo bendova koje je izabrao stručni žiri, naći će se čak devet bendova iz Hrvatske - Bad Mashrooms, Disco Occulto, Harvo Jay, Ischariotzcky, Neće to na dobro, Pale Origins, Slow Motion Suicide, Tyger Lamb i Detroit Groove Gang.

Ulaznice za Demofest 2017 se kupuju na ulazu u Tvrđavu Kastel, a za publiku iz Hrvatske organizirani su posebni i vrlo pristupačni paketi smještaja, prijevoza i ulaznica.
Raspored izvođača po danima kao i ponudu Atlas paketa s prijevozom i smještajem provjerite ovdje.