Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rab Jazz Fest

Glazbena slika ovogodišnjeg Rab Jazz Festa je sasvim jednostavna - pretvoriti vaš dolazak na Rab u vlastiti mali festival, pružiti originalno i novo iskustvo te stvoriti izniman ambijent koji će pokazati svu posebnost ljetne pozornice u gradu bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa.

 

Osim upečatljivih koncertnih lokacija podno četiri znamenita zvonika, organizatori festivala i ove godine ostaju vjerni konceptu u kojem se pri odabiru izvođača rukovode ponajprije originalnošću i posebnošću izvođača, pa će tako ove godine publika imati prilike u sklopu četiri koncertne večeri doživjeti jedinstvene priče s izvođačima sa svjetske i domaće glazbene scene.

Most između prošlosti i budućnosti, klasike i moderniteta, lokalnog i globalnog u programskom sadržaju Rab Jazz Festa imat će svog predstavnika u iznimno talentiranom kontrabasistu i slikaru Vedranu Ružiću i njegovom Triju. Njegov posljednji album “Spritual Market”, popraćen vizualnom dimenzijom izuzetnog filma u režiji sjajnog tandema Ira Tomić i John Kardum, zamišljen je kao Ružićeva glazbena posveta putovanjima Marka Pola, a u gradnji ove zanimljive priče na umjetničkoj sceni kao idealni suputnici pokazali su se virtuozni članovi njegovog sastava, Adriano Bernobić (bubnjevi) i Pavle Miljenović (gitara), uz gostovanje briljantnog saksofonista Marija Bočića.

Jednom od najzanimljivijih pojava na jazz, ali i glazbenoj sceni općenito, svakako se može smatrati još jedan gost Rab Jazz Festa - electric jazz kvartet Chewbakka 4. Iza ovog imena krije se itekako cijenjena skupina glazbenika – gitarist Ante Gelo, basist Vladimir Samardžić, Dalibor Dado Marinković na bubnjevima te klavijaturist Maasej Kovačević, koji su se umjesto uobičajenog debitanskog predstavljanja autorskim materijalom odlučili pop klasike Michaela Jacksona odjenuti u sasvim novo ruho, smjestivši poznate melodije pokojnog ‘kralja popa’ u drugačije jazz okruženje.

Svojim hvaljenim studijskim uratkom „Beauty Of Your Soul“ , objavljenim krajem listopada prošle godine, Bruno Mičetić nas vodi na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada, a ovogodišnji Rab Jazz Fest izvrsna je prilika da rapska publika uživo pogleda i doživi ovo nesvakidašnje glazbeno iskustvo u pratnji Sexteta u sastavu – Dado Marinković, Vojkan Jocić, Gojko Tomljanović, Goran Rukavina, Joe Kaplowitz, Bruno Mičetić.

Drugo izdanje Rab Jazz Festa održati će se ove godine u razdoblju od 6. – 9. rujna, zadržavajući svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi uz vrhunska imena jazz scene.

Rab, otok vrhunskog jazza i šampionskog turizma poziva Vas da nam se još jednom pridružite na drugom izdanju uspješnog ''Rab Jazz Festa''.