Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Enrico Dindo Simfonijski orkestar HRT a 02

Prvi koncert ove sezone iz Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a održat će se u četvrtak, 5. listopada u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Novu sezonu otvara aktualni šef-dirigent Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, Enrico Dindo. Publici Lisinskog, već poznat u dvostrukoj ulozi solista - violončelista i dirigenta - i ovaj put bit će okrenut licem u lice.

Čak su tri skladbe za violončelo i orkestar: mladenačka Romanze Richarda Straussa, pjesma srednjovjekovnih minstrela Aleksandra Glazunova te Rondo Antonína Dvořáka.

Prva simfonija Roberta Schumanna završnica je potpuno romantički obojenog prvoga ovosezonskog koncerta.

Dan uoči koncerta, u srijedu 4. listopada u 18 sati, maestro Enrico Dindo održat će predavanje u Talijanskom insitutu za kulturu u Zagrebu (Preobraženska 4).Izvodeći pojedine primjere na violončelu, uz klavirsku pratnju, sve zainteresirane detaljnije će uputiti u program koji nas očekuje u četvrtak u dvorani Lisinski.Predavanje maestra Dinda bit će na talijanskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski jezik, a ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta online.