Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zbor i Simfonijski orkestar HRT a Foto Domagoj Kunic

Prvi ovosezonski koncert Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a iz ciklusa Kanconijer, održat će se u četvrtak 2. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 19:30.

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, solisti: Anna Pirozzi, Martina Gojčeta Silić, Vincenzo Costanzo i Mirko Palazzi, čine ukupno 200 glazbenika koji će se na pozornici dvorane Lisinski, pod ravnanjem maestra Enrica Dinda, ujediniti u izvedbi veličanstvenog Requiema Giuseppea Verdija.

Teško je nešto novo reći o skladbi koja uvijek privlači poklonike Verdija,kako opere tako i oratorijske glazbe, ljubitelje snažnih uzbuđenja, živih slika apokalipse i veličine ljudske krhkosti, ukratko sve koji štuju Muze... osim da izvedbu, povjerenu briljantnim solistima koje rese fascinantni glasovi kao i osobnost koja iza njih stoji, predvodi Enrico Dindo - noseći kao svojevrsni apostolat dah samog skladateljau kontinuitetu milanskih izvedbi: od one prve, povodom smrti velikog književnika Manzonija u crkvi sv. Marka, preko brojnih kanonskih izvedbi  u Scali, sve do naše izvedbe u Lisinskom,o blagdanu Svih svetih.

Koncert ide u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija.

Ujedno najavljujemo da će maestro Enrico Dindo, u utorak 31. listopada u 18 sati u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu (Preobraženska 4),održati predavanje o navedenom koncertu.

Foto: Domagoj Kunić