Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

TIPSY Ballroom vizual

Upotreba maski vrlo je drevna društvena praksa koju pronalazimo diljem svijeta. Maske, kao i ritual maskiranja, bile su sredstvo komunikacije, posrednici neba i zemlje koje je karakterizirala moć ekspresije. Osim u spiritualne svrhe, maskiranje je također prisutno i u kazališnoj tradiciji, te u gradskim sredinama u obliku karnevala i povorki.

Jedan od istaknutijih zasigurno je Riječki karneval sa stoljetnom tradicijom. Iako je danas prepoznat kao treći najveći na svijetu, manje je poznata činjenica kako je isti u početcima bio politički zabranjivan. No, paralelno zabranama, održavali su se maskirni plesovi, poznatiji kao noble ballovi, gdje su se okupljali, pod maskama naravno, uglednici i članovi njihovih obitelji.

Upravo jedan takav, ali u suvremenom kontekstu, održat će se u Rijeci. TIPSY Ballroom, koncept clubbing bala, ugostit će izvedbena dvorana Filodrammatica iz 1890. godine. U njezinoj renesansnoj raskoši spojit će se primijenjena i vizualna umjetnost te glazba u jedinstvenu cjelinu inspiriranu maskirnim i karnevalskim praksama.

Nastupaju DJ, producent i live izvođač Le Chocolat Noir, istaknuti izvođač ljubljanske elektronske scene Lavka te rezident TIPSY programa di.merkl. Svjetlo i vizualne efekte kreirat će umjetnik OBLIK3, a prostor dvorane ukrasit će se posebno izrađenim dekorom.

Samo događanje prati i kreativna kampanja realizirana u suradnji s inicijativom Novi karneval. Kolektiv se poigrao motivom maske koja istražuju pitanje identiteta, transformacije i izvrnute društvene stvarnosti. Snimanje se održalo u Filodrammatici, a grafizam maski suprotstavljen je pomalo dekadentnoj dvorani. Uz zvuk, boju i ritam, na simboličkoj razini, ispunjava se i drevna tradicija tjeranja tame i zime te dočeka proljeća.

Fotografije potpisuje Stephany Stefan, dok svojstven vizualni identitet dosljedno razvija dizajnerski dvojac Mkfandat.

TIPSY Ballroom bit će održan u subotu, 10. veljače 2018. s početkom u 22 sata. Cijena ulaznice iznosi 40,00 kn prije ponoći te 50,00 kuna nakon ponoći. Ulaznice se mogu nabaviti na ulazu u dvoranu.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici