Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

tus nua

U utorak, 13. veljače, na pozornici zagrebačke glazbene knjižare Rockmark u sklopu programa Akustika nastupit će skupina Tús Nua.

Nakon proslave jubilarnog 200. izdanja Akustike, uz 'Secret Session' svirku i goste iznenađenja - Hladno pivo, program se nastavlja novim akusticiranjima.

Ovom prigodom u sklopu Akustike će po prvi put nastupiti odlična zagrebačka skupina Tús Nua, koju čine Jordi Ilić, Jelena Božić i Matea Milevoj. Djevojke su u kratkom razdoblju svog djelovanja na domaćoj glazbenoj sceni objavile hvaljeni prvijenac "Horizons", zaplijenile pažnju publike i glazbene struke, dospjele u sam vrh nekolicine albumskih pregleda 2017. godine, kao i nastupile u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nakon iznimno uspješne 2017. godine i u novu su godinu zakoračile u pozitivnom tonu, jer njihova se glazba čuje sve do SAD-a. Naime, na utjecajnom KEXP radiju, smještenom u Seattleu, njihova pjesma "Fight!" odabrana je kao ‘Pjesma dana’, a izdavačka kuća Weltraum-Wal Records će njihov album prvijenac uskoro objaviti na američkom tržišu, u obliku kazete!

Nastup u glazbenoj knjižari Rockmark bit će ujedno i početak njihove mini-turneje - naime, već par dana kasnije, 15. veljače, uputit će se nastupiti u Szegedu, 17. veljače nastupaju u Beogradu, 23. ožujka slijedi nastup u Zadru, a uskoro će objaviti i ostale koncerte datume za mjesece koji slijede.

"Jako se veselimo nastupu na Akustici, s obzirom da smo imale priliku poneke stvari u potpunosti rearanžirati. Odmakle smo se od klasične postave, iako Mateu i dalje tjeramo da svira 10 instrumenata, nešto promijenile, nešto ostavile, a za sve više, morat ćete nas doći poslušati", riječi su kojima su najavile svoje akusticiranje u Rockmarku.

Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici