Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ljepota harfe

Hrvatski orkestar harfi i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića 24. ožujka na pozornici Lisinskog.

Lepeza glazbenih žanrova u posebnom aranžmanu - pred nama je još jedan glazbeni spektakl u sklopu ciklusa Lisinski subotom. Slušat ćemo Hrvatski orkestar harfi „Tisuću žica“! Na programu su, između ostalog, i suvremena djela iz najpoznatijih mjuzikla te filmska glazba, uz pokoji dragulj hrvatskih skladatelja. Razlog tome je želja za popularizacijom harfe kao instrumenta, pa će publika iste večeri moći uživati u poznatoj Barcarolle Jacquesa Offenbacha iz opere Hoffmannove priče, Na krilima pjesme, op. 34. br. 2 Felixa Mendelssohna, ali i u posebnom aranžmanu songa Memory iz mjuzikla Cats Andrewa Lloyda Webbera, kao i izbor pjesama iz popularnog mjuzikla Richarda Rodgersa The Sound of Music ("Moje pjesme, moji snovi").
Večer otvara skladba Tomislava Uhlika Nešto lijepo za harfu i gudače, kao simboličan poziv, a ujedno i najava zanimljivog i jedinstvenog glazbenog programa.