Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vintage FB seinenellcote

Prvog četvrtka u travnju čeka vas pop-folk-punk koncert dva odlična domaća benda - varaždinsko-zagrebačko-beogradski Seine i zagrebački Nellcote - tih i intiman bend za slušanje kod kuće, a glasan, mračan i privlačan za slušanje na koncertima.

SEINE
Nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki.

Tako negdje 2009. godine Seine zapravo počinje djelovati u današnjoj formaciji. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov ''Valcer za kraj'' pojavljuje na prvoj kompilaciji regionalog ''Bistoa na rubu šume''.

U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa.

Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Za jesen i zimu 2015. najavljeno je novo izdanje mračnijih nota.

Nakon povratka solo karijeri, Seine danas , uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović, Lepi Bole. Svoju glazbu opisuje kao ekspresivni romantični punk-folk.

ČLANOVI:
Ivan Ščapec
Dimitrij Mekotanović
Lepi Bole

FB: https://www.facebook.com/SeineVz/
BC: http://seine.bandcamp.com/

NELLCOTE
Zagrebački Nellcote djeluje od 2010. kada su Vinko i Lovro prvi puta zajedno zasvirali i u zajedničkom jammanju pronašli zvuk kroz koji najbolje mogu predstaviti svoje svjetove. Nakon godina sobnih jam sessiona koji su se ubrzo pretvorili u koncertne nastupe na kojima su im se pridruživali brojni prijatelji glazbenici, Nellcote je početkom 2017. konačno upotpunio bendovsku postavu koju, uz Vinka Ergotića na vokalu i gitari te Lovru Boljata na gitari, melodici i klavijaturama, čine Lana Filipin na basu i Damir Trputec za bubnjevima.

Sve dosad objavljene pjesme Nellcotea nastajale su u intimi sobe i s potpisom Vinka Ergotića tako da se može reći da Nellcote, kada ih slušate na snimkama, donosi samotnu i ogoljenu, a ponekad gotovo i bolnu atmosferu prožetu najrazličitijim emocijama koja pak u nastupima uživo dobiva na žestini i svaku od emocija još dodatno potencira. Tih i intiman bend za slušanje kod kuće; glasan, mračan i privlačan za slušanje na koncertima.

U prvoj fazi stvaralaštva (2012.) Nellcote se predstavio pjesmama „Autumn Blues“, „Hope for the Spring“ i „Just a Beautiful Doll“, drugu fazu (2014.) čine „She Said“ i „Hold On“ koje se godinama na koncertima pokazuju kao uspješnice, dok u trećoj fazi (2017.) bend konačno objavljuje svoj EP prvijenac s pet novih pjesama. Nakon uspješnih singlova „If Only They Could“ i „So Long, My Friend“, EP prolazi vrlo zapaženo kod publike, ali i kritike.

Nellcote početkom 2018. otvara četvrtu fazu, ulazi u studio i počinje sa snimanjem svog prvog dugosvirajućeg albuma na kojemu će se, za razliku od dosadašnjih izdanja, naći pjesme u punom bendovskom aranžmanu. Tijekom proljeća mali uvid u to što kuhaju prikazat će kroz singl i videospot „Future's Gone“.

ČLANOVI:
Lovro Boljat
Vinko Ergotić
Lana Filipin
Damir Trputec

FB: https://www.facebook.com/Nellcoteband/
BC: https://nellcoteband.bandcamp.com/

VINTAGE INDUSTRIAL
SEINE & NELLCOTE
ČETVRTAK 5.4.2018. /// Karte 40/55 kn I Pretprodaja: VIB & Dirty Old Shop