Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

vintage FB massive infection A2

U četvrtak, 10. svibnja, drugog dana Masivnog Inficiranja u Savskoj 160, strmoglavit će vas kanadski stoneri Bison, koji iza sebe vuku albume sa Metal Blade Recordsa, a ovom prigodom sa sobom vuku i mladi mračni doomy metalizirani danski bend LLNN, koji iza sebe ima tri izdanja. Uvertiru u stranjske vode dat će lokal patrioti, zagrebačko-krčki rockeri Brain Production.

BISON
Bison (prije poznat kao Bison B.C.) odličan je heavy stoner metal bend iz Vancouvera te djeluju od 2006. godine pod vodstvom gitarista i pjevača Jamesa Farewella.

Do promjene imena je došlo nakon što su potpisali ugovor s Metal Blade Recordsom pod imenom Bison B.C. , ali su ga promijenili kako ne bi došlo do 'pravne' zabune obzirom da je u to vrijeme nekoliko drugih bendova koristilo to isto ime.

Asfalt i pozornice su djelili s bendovima poput 3 Inches Of Blood, Genghis Tron, Baroness, The Ocean Collective and Priestess, Coliseum, Weedeater, High on Fire

LLNN
Iz glavnog grada Danske stiže nam mračan, heavy i post-apokaliptičan LLNN koji se pojavio na glazbenoj sceni 2016. goine s albumom 'Loss', kojim su pokazali apsolutno sirovost, kao što je to napisao magazin Terrorizer.

Njihov zvuk opisat ćemo na engleskom jeziku, poetike radi: The wavering drone synths effortlessly merged with a raw hardcore-driven darkness define the subtle idiosycratic nuances of very unsubtle, painfully overwhelming sound.

Nakon split EP-a s Wovokom, 2017. su izbacili album 'Deads' koji je producirao Jacob Bredahland i masterirao veliki Tue Madsen.

Ako volite erozivnu i abrazivnu atmosferu s distopijskim i apokaliptičnim glazbenim kulisama, ovi mračnjaci će vam se defnitivno svidjeti, a kad još navedenmo utjecaje koje naglašavaju: John Carpenter, Stanley Kubrick, Bladerunner… Vidimo se!

BRAIN PRODUCTION
Zagrebačko – krčki peterac postoji od 2009. Krajem 2010. i početkom 2011. snimljen je prvi demo materijal, a u rujnu 2013. završen i izdan prvi album "Osam" s 12 autorskih pjesama.

U rujnu 2014. objavljen je prvi single "Tu sam" kao najava za sljedeći album. U međuvremenu su se zaredali brojni festivalski i klupski koncerti, te razne nagrade raznih glazbeno-scenskih natjecanja.

Krajem prošle godine izbacili su novi album 'Valovi u stijenu', kojeg su premijerno i prvi put načeli upravo na proslavi 5. rođendana Vintage Industriala krajem prošle godine.

Ulaznice

Karte dan #1: 80/100 kn
Karte dan #2: 60/80kn
Festivalska karta: 120kn
Pretprodaja: VIB (Savska 160) & Dirty Old Shop (Tratinska 18)



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici