Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

RICARDO VIZUAL

U petak 15. lipnja ne propustite poslušati i pogledati hrvatskog kuma afro-kubanske glazbe – Ricarda Luquea koji će za ovu priliku odsvirati omaž legendarnom Buena Vista Social Clubu i svima ljudima koji su iza tog kultnog glazbenog uratka, od Rya Coodera i Juana de Marcosa Gonzalesa uz još 20-ak glazbenika koji su sudjelovali u nastanku prvijenca istoimene super grupe koja je za cilj imala oživljavanje glazbe iz faze pred revolucionarne Kube. Naravno, Ricardo će odsvirati i dio autorski stvari te onih koje uvijek rado zasvira.

Ovaj album je pokazao kako se i glazba neengleskog govornog područja, koju stvaraju nepoznati glazbenici, može prodavati u milijunskim nakladama i osvajati same vrhove top ljestvica u najrazličitijim dijelovima svijeta. Upravo stoga pojava albuma i filma ‘Buena Vista Social Club’ jedan je od najbitnijih trenutaka povijesti suvremene glazbe, trenutaka koje bez imalo dvojbe možemo nazvati prijelomnim jer su brojni glazbenici nakon ‘eksplozije’ ovog kubanskog glazbenog meteora još dublje uronili u svemir svjetskog glazbenog etno naslijeđa podarivši svjetskoj glazbenoj sceni brojne nove folk i etno bisere, od Afrike do Indije, istočne Europe do Južne Amerike...

Ricardo Luque je rođen u Venezueli, a u Hrvatskoj živi i radi od 1990. godine. Od svoje šeste godine pjevao je sa svojim ocem, kasnije i u različitim glazbenim skupinama, paralelno studirajući glazbu.

Završetak konzervatorija omogućio mu je da svoj profesionalni život posveti kako klasičnoj, orkestralnoj, tako i komornoj glazbi (Ricardo je solist Zagrebačke filharmonije i član Zagrebačkog puhačkog ansambla), ne zaboravivši pritom izvornu glazbu svoje domovine.

Nakon nekoliko godina posvećenih afro-kubanskoj glazbi, šest albuma i brojnih diskografskih nagrada sa grupom Cubismo, Ricardo Luque se odlučio za vlastiti glazbeni projekt pa je tako snimio album ‘Plena confianza’ koji je 2004. godine izlašao pod novom etiketom R&P tvrtke Rocco i partner d.o.o.. U godini 2008. predstavlja drugi studijski uradak – ‘Emociòn’ i izlazi kao zajedničko izdanje glazbenih etiketa Rocco i partner i Menart.

VINTAGE GARDEN
BACKYARD COCKTAIL PARTY:
RICARDO LUQUE – BUENA VISTA SOCIAL CLUB
PETAK 15.06.2018. /// Koncert 21:00h /// Ulaz: BESPLATAN



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici