Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

EO cover

Kultni novovalni beogradski bend Električni Orgazam objavio je ove godine novi album “Gde smo sad?”. Zagrebačka promocija održat će se u petak 9. studenog u 17:00 sati u Dancing Bear Shopu u Gundulićevoj 7, kada će se frontmen Srđan Gojković Gile i klavijaturist Ljubomir Đukić Ljuba družiti fanovima i potpisivati albume.

Album “Gde smo sad?” je dvanaesto studijsko izdanje benda Električni Orgazam. Naziv i koncept albuma već su nagovijestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna pjesma “Gde smo sad?”.

Prema Giletovim riječima: „S vremena na vreme svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima jer isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.“

Iza projekta “Gde smo sad?” stoji vrhunska ekipa. Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij s kojim je grupa surađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984). Glazbu su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje dionice. Tanja Mirković, sa kojom bend surađuje prvi put, osmislila je odličan omot dok je za fotografije zaslužna Goranka Matić.

„Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menja“, izjavio je Gile o novom albumu.

Električni Orgazam postoji od 1980. godine i dalje svira sa istom energijom i prkosom kakvu su imali i na legendarnoj kompilaciji „Paket aranžman“.