Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sirenia

U ponedjeljak 11.03. Hard Place prorema poslasticu za sve ljubitelje Gothic Metala. Iz Norveške nam po prvi puta u Hrvatsku stiže Sirenia.

Sirenia je nastala 2001. godine. Osnovao ju je Morten Veland nekadašnji član i idejni kreator sada već kultnog gothic metal sastava Tristania. Sirenia prvo nastaje kao projekt Velanda sa pjesmama koje je napisao za novi album Tristanie, ali kada su na audiciji u Francuskoj pronašli svoju prvu pjevačicu Fabienne Gondamin i nakon uspjeha albuma prvijenca "At Sixes And Sevens", koji slovi za jedan od remek dijela ovog žanra, odlučuju projekt pretvoriti u sastav i krenuti na turneju. Drugi album "Elixir For Existence" spada među jedne od najboljih uradaka gothic metala čime se je Sirenia ustoličila kao jedan od najutjecajnijih i najznačajnih sastava ovoga žanra. Iste godine izdaju i EP "Sirenian Shores". 2007. izdaju treći album "Nine Destinies And A Downfall" s novim vokalom Monikom Pedersen iz Danske, koja se pridružila u bandu nakon što ih je naustila Henriette Bordvik. Niz dobrih albuma, nastupa na velikim festivalima, svjetske turneje, ali i česte promjene pjevačica obilježile su karijeru Sirenie. Danas sa novom vokalisticom Emmanuelle Zoldan u sklopu Europske turneje na kojoj promoviraju novi album "Arcane Astral Aeons" po prvi puta stižu u Hrvatsku.

SIRENIA sa sobom dovodi ne jedan, ne dva, nego tri benda. Tako će koncert otvoriti rumunjsko-njemačko-švedski metal band CROSSING ETERNITY, nastaviti ghotic metal band ALIGHT iz Italije sa čak dvije djevojke u sastavu, pa nakon njih modern industrial metal band ELYOSE iz Francuske, da bi kruna ove višesatne svirke bio nastup banda SIRENIA. Čak četri banda za jednu ulaznicu! Ulaznice kupite na vrijeme po cijeni od 75 kuna u Hard Place-u, Rockmarku i Dirty Old Shopu, te online na entrio hr i na svim njihovim prodajnim mjestima. Karta će na dan konceta koštati 90 kn!

Kako ima puno glazbe za ponedjeljak tako će se vrata otvoriti već u 19 sati, a raspored svirki ide ovako...

Crossing Eternity: 19:30
Alight: 20:15
Elyose: 21:10
Sirenia: 22:15