Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

simfhrt

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa održat će se 14. ožujka u 19,30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nakon tri sezone, u Majstorski ciklus vraća se maestro Aleksandar Marković. U međuvremenu je, uz ostalo, nastupao uz Filharmoniju iz Brna, Simfonijski orkestar grada Birminghama, Filharmoniju iz Liverpoola, Belgijski nacionalni orkestar te bio ravnatelj Opere North u Engleskoj.

U Zagreb stiže uz ruskog virtuoza Denisa Goldfelda, pobjednika nekih od najuglednijih violinističkih natjecanja, kao što su Wieniawski i Oistrakh. Svoje majstorstvo iskazat će u Violinskom koncertu Jeana Sibeliusa, djelu simfonijskih opsega koje bravuroznu dionicu violine tretira ravnopravno s orkestrom. A kako su, gotovo u isto vrijeme, krajem 19. stoljeća, Blagoje Bersa, Richard Strauss i Petar Iljič Čajkovski tretirali junake Shakespeareovih tragedija, Macbetha i Hamleta, dočarat će nam istoimene simfonijske pjesme, odnosno fantazija-uvertira.

Ulaznice su u prodaji na blagani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Koncert ide u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija. Nakon koncerta u Majstorskom Simfonijski orkestar, uz maestra Markovića i violinistu Denisa Goldfelda, program će predstaviti i u Villachu, u subotu 16. ožujka u 19.30 u Congress Center Villach​.