Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Cinkusi Picksiebner

Cinkuši i Picksiebneri osim srodnog i posebnog izričaja, koji ih izdvaja iz mainsterama, dijele i glazbenike. Svoj prvi zajednički cjelovečernji koncert održat će, 13.4. od 20 sati u klubu Boogaloo.

Bendovi su upravo snimili i zajednički singl „Vođe“, kojeg ćemo ubrzo imati prilike i čuti, a čiji tekst i glazbu potpisuju Marko Bregant i Zoran Perić.

Picksiebneri, već 15 godina stvaraju i izvode autorsku glazbu. Ta mješavina bluegrassa, rocka, folka i chansone jasno iskazuju stavove benda, a to su socijalna osviještenost, zaštita prirode te borba za životinjska prava.

Da to nije samo puka priča i slovo na papiru, dokazuju i njihovi brojni nastupi i projekti dobrotvornog karaktera, iz kojih se posebno izdvaja koncert za Noinu Arku.

U svojim nastupima koriste cijeli spektar neuobičajenih instrumenata za ovo podneblje od banja, resonatorske gitare, harmonija, mandoline i sličnih instrumenata, čime se izdvajaju na hrvatskoj sceni.

U Boogaloou će nastupiti u aktualnoj postavi Zoran Perić (banjo i vokal), Marko Bregant (gitare i vokal), Vedran Ciprijanović (bas i vokal), Andrija Lazo (harmonike, harmonij, gitara i vokal), Gordan Ilenić (bubnjevi) te Krešo Oremuš (usna harmonika) i Marko First (violina), koji su zajednički članovi oba benda.

Cinkuši svoj specifični izričaj baziraju na bogatoj narodnoj baštini Hrvatske, ponajviše iz kajkavskog govornog područja u koju interpoliraju autorski pristup i literarne uzore, pa i klišeje koji bude kolektivnu emocionalnost.

Izvrstan su primjer «prevođenja» tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psychedelica, jazza, do tragova ekspresivne, pa čak i komorne glazbe.

Četiri samostalna albuma, jedan live, desetak kompilacija, glazba za plesne i kazališne predstave, animirane filmove, dokumentarac „The Cinkuši“, 2 Porina (etno album)...
U Boogaloou će nastupiti u postavi: Tihomir Kruhonja (kontrabas), Mirko Radušić (akustična gitara), Natalia B. Radušić (mandolina), Nebojša Stijačić (el.gitara), Nikola Santro (trombon), Krešo Oremuš (usna harmonika), Marko First (violina) te Marko Meštrović na bubnjevima.

ULAZNICE:
Ulaznice za ovaj glazbeni užitak u prodaju kreću danas, 13.3. po cijeni od 60 kn u pretprodaji te na dan koncerta, na ulazu po cijeni od 80 kn.
U prodjai putem Entrio sustava, Dirty Old Shop, Knjižara Rockmark te na blagajni kluba Boogaloo (radnim danom od 10-16h).