Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

impulse

Za kraj šestog izdanja Impulse festivala na scenu stupa energetska rock senzacija, Repetitor i Punčke!

Jedan od najboljih bendova iz regije, ali i šire, Repetitor dolazi u Rijeku na svojevrsni best of set, ali i s novim pjesmama koji tek trebaju izaći. Kao i u dosadašnjim nastupima, i ovog puta očekuje nas eksplozija riffova, čiste energije te podjednako vruće atmosfere s obje strane pozornice.

Punčke – distorija i emocije, tako bi najkraće mogli opisati bend koji zadnjih desetak godina plijeni pozornost publike i glazbene kritike. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje pa se ne žele ograničavati samo na jedan glazbeni pravac. Poznate po izrazito snažnim i moćnim live nastupima, logičan su izbor da uz beogradski Repetitor spektakularno zatvore šesto izdanje Impulse festivala.

Dosad, Punčke broje preko 350 live nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Italiji i šire, svirajući na velikim festivalima poput InMusica, Sziget Festivala u Budimpešti, Exita u Novom Sadu, Terranea, i spomenutom zagrijavanju za Queens of the Stone Age spektakl.

Njihova je eksplozivna, glasna i emotivna izvedba dobro poznata svakome tko ih je ikada poslušao uživo. Koncert u Pogonu Kulture posljednja je prilika da ih vidimo na pozornici u Rijeci prije najavljenog razlaza benda.

Repetitor, garažni rock/post punk bend iz Beograda bez sumnje su jedan od najzanimljivijih i najprodornijih mladih bendova s Balkana. Sa svoja dva albuma “Sve što vidim je prvi put” (Odličan Hrčak, 2008.) i “Dobrodošli na okean” (Moonlee Records, 2012) lako su osvajali top-liste, srca kritike i svježu bazu fanova. Posljednji album “Gde ćeš” (Moonlee Records) izašao je 2016. Iza sebe imaju bezbroj koncerata u regiji i nekoliko europskih turneja, kao i nastupe na velikim festivalima (Sziget, Exit, INmusic, SuperUho), a svirali su i u Kini i Rusiji.

Svoj su prepoznatljivi zvuk polako gradili pod utjecajem žestokog rock‘n’rolla, post-punka i svega između. Donose nam transžanrovske pjesme, izgrađene na energičnom međuodnosu instrumenata i vokala, koji postepeno grade karakterističan kotrljajući zvučni zid, koji gazi sve pred sobom. Repetitor svakako predstavlja najbolje od suvremene garage rock beogradske scene.

Satnica:
21.00 h - vrata
22.00 h - Punčke
23.00 h - Repetitor



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici