Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

umbriajazzOd 12. do 21. srpnja u talijanskome gradu Perugiji održat će se glazbeni festival "Umbria Jazz 19". Radi se o jednom od najvećih i najpopularnijih jazz festivala u Europi i svijetu koji se tradicionalno održava svakoga ljeta od 1973. U tih 10 dana trajanja festivala, Perugia će biti ispunjena glazbom na svakom koraku od ranoposlijepodnevnih do kasnovečernjih i ranojutarnjih sati.

Glavni koncerti održat će se u Areni Santa Giuliana i Teatru Morlacchi, a ostatak bit će raspoređen po gradskim trgovima, ulicama, muzejima, konzervatorijima, restoranima i kafićima dok će večeri završavati jam sessionima u klubu Melias.

Neki glazbenici i sastavi izabrani su kao stalna postava festivala i bit će ih moguće doživjeti više puta u različitim terminima i kombinacijama tijekom festivala. Neki od njih su: gitaristica i kantautorica Koku Gonza,  talijanski gypsy jazz sastav Accordi Disaccordi, jazz fusion/funk/soul sastav američkog gitarista Bobbyja Brooma, Booby Broom Organi-Sation, blues/RnB/soul pjevačica Thornetta Davis, swing sastav trombonista i trubača Michaela Supnicka, Supnick Swing, swing/jump blues sastavi britanskog saksofonista Raya Gelata, Ray Gelato & The Giants i Ray Gelato & Friends te sastav proslavljenoga američkog jazz pjevača i gitarista Allana Harrisa.

U Areni Santa Giuliana tijekom festivala nastupit će američki blues/jazz/rock gitarist Robben Ford s proslavljenom postavom glazbenika koju će činiti: multiinstrumentalist i kantautor Max Gazze, gitarist i kantautor Alex Britti, bubnjar Manu Katche te trubač Flavio Boltro; sastav Diane Krall i Allana Harrisa, kojima će se kao specijalni gost pridružiti i utjecajni američki saksofonist Joe Lovano; legendarni talijanski šansonjer i jazz pijanist Paolo Conte; pijanist Michel Camilo nastupit će s legendarnim američkim gitaristom Georgeom Bensonom; Chick Corea povest će svoj Spanish Heart Band, a pridružit će im se virtuozni kamerunski jazz fusion basist Richard Bona; mlada funk basistica i pjevačica Nik West udružit će snage s prvim i jedinim bubnjarom Pink Floyda te samostalnim glazbenikom Nickom Masonom; nastupit će i legendarni progresivni rock sastav King Crimson; mladi proslavljeni fusion sastav Snarky Puppy kojem će se pridružiti veličanstveni mladi saksofonist Kamasi Washington; svestrani engleski glazbenik najpoznatiji kao frontman Radioheada Thom Yorke predstavit će svoj posljednji solo projekt, a posljednji dan u Areni Santa Giuliana obilježit će sastav basista Christiana McBridea u spoju s legendarnom hip hop glazbenicom Ms. Lauryn Hill.

Neka od velikih imena važnih za povijesni razvitak, sadašnjost, a vjerojatno i budućnost jazz glazbe koja će se također naći na festivalu su: Fred Hersch, John Hebert, Eric McPherson, Ralph Peterson, Bobby Watson, Bill Pierce, Brian Lynch, Geoffrey Keezer, Curtis Lundy, Benny Green, Terence Blanchard, Kenny Barron, Marquis Hill, Joel Ross, Charles Lloyd, Julian Lage, Marvin Sewell, Reuben Rogers, Eric Harland, Dianne Reeves, Uri Caine, Mark Helias, Clarence Penn, Peter Erskine, Eddie Gomez, Enrico Rava, John Patitucci, Enrico Pieranunzi, Paolo Fresu, Dado Moroni, Danilo Rea, Fabrizio Bosso, Piero Odorici, Giovanni Guidi, Mauro Ottolini i mnogi drugi.

Za detaljnije informacije o programu i brojnim glazbenicima koji ovdje nisu spomenuti posjetite službene stranice Umbria Jazz fesivala: http://www.umbriajazz.com/



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture