Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

pula jazz festival

Od 15. do 17. kolovoza Grad Pula će po četvrti biti domaćin Međunarodnog Pula Jazz Festivala i pridružuje se europskim destinacijama koje bilježe tradiciju održavanja jazz festivala više od 60 godina.

Tri romantične noći u srcu turističke sezone, bit će ispunjene prefinjenim zvucima jazza, bluza i soula. Sjajna glazba, koju će izvoditi vrhunski, svejtski poznati glazbenici iz Slovenije (Goran Bojčevski, Matjaž Mikuletić), Estonije (Alfa Collective), Rusije (Oleg Kireyev), Amerike (Nicolas Bearde, The American Music Project, Keith Javors) i Italije (Bepe Aliprandi), najbolja su pozivnica za sve ljubitelje jazza.

Publika će imati prilike da uživa uz maestralne instrumentaliste i soliste, koji u svojim nastupima unose nove, posebne, za njih karakteristične crte u jazz glazbu, stvarajući podržanrove, kako na nov način i suvremeno mogu zvučati poznati hitovi, kako se isprepliću i spajaju u jednu simfoniju najrazličitiji glazbeni stilovi, tradicionalno i moderno.

Cijelu priču zaokružuje mjesto održavanja IV. Međunarodnog pulskog Jazz Festivala – predivan ljetni atrij Doma Hrvatskih Branitelja, okružen starim borovima u samom središtu grada.

Tko će nastupiti na festivalu?

Festival će otvoriti Estonski bend Alfa Collective. Njihova glazba predstavlja neopisiv i neobičan spoj soula, fanka, bluza i džeza. Debitantski album „Platno“, objavaljen 2018., predstavlja eklektično putovanje sa fragmentima improvizacije, tihog zapažanja, laganih melodija i nenametljivih ritmova.

Posetioci festivala će biti u prilici da čuju i The American Music Project. Projekat, u kojem učestvuje šest glazbenika, je potpuno poseban, ne uklapa se u jazz meinstrim, budući da poseduje elemente repa, hip hopa, R&B-a, gospela i fanka. Ova glazba je spoj grubosti repa i harmonije, lepote jazza. Zahvaljujući ovakvoj neobičnoj kombinaciji sigurni smo da će naći svoj put među ljubiteljima različitih vrsta glazbe.

Drugi dan festivala obilježit će Projekat Rhyme and Reason dvojice velikih glazbenika: ruskog saksofoniste Olega Kireyeva i američkog pijaniste Keita Javorsa. Ovom projektu svatko od njih dao je svoj pečat: od ruskog kulturnog nasljeđa do američkih revolucionarnih ideja i nepredvidivosti.

Goran Bojčevski, jedan od najpoznatijih i najsvjestanijih slovenačkih klarinetista, nastupit će drugog dana festivala. Kombinacija klasičnog perfekcionizma, tehnički briljantnog izvođenja i otvorenosti, omogućuje mu sjajan prijelaz iz žanra u žanr. Kroz preplitanje različitih stilova i žanrova, balkanski melos se u njegovom izvođenju prepliće sa evropskom glazbenom tradicijom.

Ljubitelji jazza bit će drugog dana festivala u prilici i da uživaju u nastupu saksofoniste Beppe Aliprandi, koji je u svijetu jazza prisutan još od 1970. godine. Njegova glazba se razvija iz dana u dan, čuvajući uvijek čvrstu vezu između avangarde i najbogatije tradicije swinga, dopuštajući u svom jeziku, daleko ispred trenutne mode, podsticaje iz različitih izraza poput kamerne glazbe, indijske glazbe i popularne glazbe iz Afrike, sa Balkana, iz arapskih zemalja i sa Kariba.
Treći dan festivala će proteći u duhu dvojice muzičara: najpoznatijeg slovenačkog tromboniste Matjaža Mikuletića i renomiranog svjetskog jazz soliste Nikolasa Bearda.

Slovenski bend koji njeguje programsku raznolikost inspirisanu pop, funk, jazz i aranžmane u stilu legendarnih bendova kao što su Blood Sweat and Tears, Earth Wind and Fire, Incognito.

Američki jazz vokal Nicolas Bearde svojim baritonom tijkom nastupa izaziva ovacije publike širom svijeta čim se pojavi na sceni. U njegovom bujnom vokalu prepliću se strast, razum i osjećajnost, s prisnošću koja osvaja i privlači publiku na njegove nastupe.
Po tradiciji Festival završava sa velikim jam sessionom u kojem će nastupiti svi izvođači u različitim kombinacijama.
Pozivamo vas da tri dana uživate u čarima odlične jazz glazbe vrhunskih jazz majstora.

Početak koncerata sve tri festivalske večeri je u 20.00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na svih prodajnih mestima Eventima. Djeca i mladi do 18 godina, kao i umirovljenici – SLOBODAN ULAZ.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima