Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

sos fest

Udruga KUD SOS u koprodukciji sa Narodnim domom Maribor i MKC Maribor, petu godinu zaredom u Mariboru organizira dobrovoljni dvodnevni međunarodni ulični festival za kantautore "S. O. S. Maribor - Sound Of Streets". Ove godine održat će se 2. i 3. rujna u Vetrinjskoj, Gosposkoj i Slovenskoj ulici u Mariboru.

Festival se sastoji od dnevnog i večernjeg programa. Ima tri ulične i večernju pozornicu. Ulična mjesta nazivaju se Tkalka, Slovenka i Štajerka. Mjesta su označena sa tepihom u stilu uličnog sviranja. Nastupaju tri kantautora dnevno, koji započinju s nastupom u isto vrijeme, svaki na svom mjestu. U vrijeme nastupa kantautor ima pred sobom šešir koji je namijenjen dobrovoljnim prilozima prolaznika. Šešir je ujedno i simbol festivala. Iznos doprinosa na ulici (ili što god pada u šešir) u potpunosti pripada izvođaču.

Izvođači su renomirani međunarodni i regionalni kantautori, koji su pozvani da sviraju svoje pjesme sa gitarom na ulicama Maribora. Dakle, slušatelj može čuti pjesmu u izvornoj verziji.

Svrha S.O.S. Maribora je prezentacija ulične kulture na inovativan način, promocija autorske glazbe, sudjelovanje kulturnih udruga i interkulturalno umrežavanje s drugim gradovima. Želimo potaknuti događaje u središtu Maribora i približiti ljudima kvalitetu autorske glazbe.

Događaj je dostupan svima i besplatan je.

Osim slovenskih, bili smo domaćini izvođača iz Jamajke, SAD-a, Engleske, Škotske, Irske, Italije, Austrije, Hrvatske i Srbije. Ove godine prvi put se pridružuju Poljska i Bosna i Hercegovina.

PROGRAM 2019

2. rujna
Anže Palka (SLO)
Anita Šunjić (BIH)
Andrej Boštjančič - Ruda (SLO)

3. rujna
Sir Croissant (BIH)
Nejc Praznik (SLO)
Dan Zelisko (POL

* Napomena: Kantautor nastupa po 25 minuta na svakom mjestu. Nakon tog vremena prelazi na sljedeću scenu gdje se postupak ponavlja. Kretanje između mjesta zamišljeno je u krugu u smjeru kazaljke na satu. Pjevač zaključuje svoj dnevni nastup na trećem mjestu.

* Napomena: Istog dana s početkom u 19 sati organizujemo večernji koncert istih kantautora na Vetrinjskoj ul. 30 u Mariboru (klub Wetrinsky).