Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vs

Koncert Vlatka Stefanovskog, jednog od najpoznatijih gitarista ovih prostora, održat će se u ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses.

Ovaj virtuozni gitarist i regionalna rock zvijezda, besprijekorne tehnike i prepoznatljiva zvuka, član legendarne makedonske grupe Leb i sol, vraća se na Brijune ponoviti uspjeh prošlogodišnjeg koncerta.

U svojoj je bogatoj karijeri snimao i svirao s mnogim svjetskim imenima, kao i domaćim glazbenicima te se profilirao kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza.

Proslavio se kultnim glazbenim sastavom Leb i Sol, kojega je osnovao kao mladić, a koji je glasio za jedan od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije. Snimili su 14 albuma i svirali po cijelom svijetu, a nakon njihovog razlaza Stefanovski započinje vrlo uspješnu samostalnu karijeru te izdaje impresivnu kolekciju samostalnih izdanja. Posljednjih godina stvara i glazbu za film i kazalište te ostvaruje zavidnu svjetsku karijeru.

Surađuje s mnogim velikim svjetskim glazbenicima, poput Tommyja Emmanuela, Stochela Rosenberga, Gibonnija, Jana Akkermana, Stefana Milenkovića i dr. Kao solist je nastupio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Monte Carla, Slovenskom filharmonijom te Big Bandom HRT-a, između ostalih.

Brod iz Fažane polazi u 20:30 sati.