Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

DSC 3020

Malo po malo stigli smo do kraja druge sezone glazbeno-umjetničkog projekta Downtown Pula, namijenjenog promociji mladih lokalnih glazbenika i alternativne glazbene scene Pule. Svaki od sedam glazbenih događanja ove je godine posvećeno drugačijem glazbenom žanru i različitim pulskim izvođačima, a popračeno svjetlosnim instalacijama Visualia grupe. U petka, 23.08. od 20 do 23 sata, Downtown Pula će na De Villeovom usponu, kao šećer na kraju ugostiti znano ime hrvatske elektronske scene Boruta Cvajnera.

Borut Cvajner je pulski DJ kojeg je glazba odvela daleko izvan granica Hrvatske, osnivač klubske večeri Ame i Sozial te suosnivač vinyl etikete Vakum Records. Publiku je od samog početka zaintrigirao zanimljivom selekcijom i svježim načinom miksanja, a posljednjih nekoliko godina nekoliko je puta nastupao u kultnom berlinskom Tresoru kao i na većini velikih festivala u regiji. Nakon Downtowna možete ga uhvatiti i na Dimensions festivalu.

Na De Villeov Uspon očekuje nas izvrsno stopljena kombinacija ambijentalnog vocal housea, jazza, disca i soula koju Borut vješto miješa u svojim probranim setovima koji u klupskoj rejv varijanti putuju od Chicago zvuka pa i do progressive tech housea. Kad svoje korijene u glazbi 'vučete' iz 90-ih, to obično završi na dobar ili loš način. Borutov put je onaj dobar, put koji je prožet bezbrojnim satima iza mixera, kaljenjem iza fadera i izlizanim jagodicama na Technicsovim tanjurima.

Seksi, soulful, house atmosferu s kojom ćemo zatvoriti sezonu obojat će svjetlosne instalacije ekipe Visualia Festivala čije nas vizualizacije i svjetlosni ukrasi prate već dva ljeta.

Ulaz na sva događanja je slobodan.