Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

jazzhr program

Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a ulaznice za ovu glazbenu poslasticu u prodaji su putem sustava ulaznice.hr. U tri dana festivala, zagrebačka publika imat će priliku poslušati Leszeka Moždžera, Edmara Castanedu te ZZ Quartet. Zašto ne smijete propustiti ove sjajne koncerte?

Jer je Leszek Moždžer tijekom karijere snimio preko 100 albuma

Poljski jazz pijanist, producent i skladatelj filmske glazbe, Leszek Moždžer otvorit će festival 17. listopada. Moždžera prati glas najboljeg poljskog jazz glazbenika proteklog desetljeća, a tijekom svoje impresivne karijere snimio je preko 100 albuma. Pat Metheny, Joe Lovano, Archie Shepp, David Liebman, Lester Bowie, Marcus Miller i John Scofield samo su neki od kolega s kojima je dosad surađivao, a redovno surađuje i s Janom Kaczmarekom, poljskim skladateljem s adresom u LA-u s kojim sklada glazbu za 20th Century Fox i Miramax.

Jer jazz harfiste nemate priliku tako često poslušati uživo

Virtuozni harfist Edmar Castaneda u Zagreb stiže 18. listopada u sklopu festivala Jazz.hr/jesen. Edmar Castaneda rođen je 1978. godine u Bogoti, a harfu je otkrio još kao tinejdžer dok je u Kolumbiji svirao folklor. Jazz je otkrio ubrzo nakon što se s ocem preselio u New York, a odmah ga je fascinirala sloboda i sofisticirani zvuk jazza. U društvo jazza uveo ga je Paquito D'Riviera, koji je prepoznao Castanedinu strast za glazbom i očaravajući talent. Još od onda, Castaneda je osvojio pozornice ne samo SAD-a već i čitavog svijeta, a na glasu je kao jedan od najinovativnijih glazbenika svih vremena. Surađivao je s vrhunskim glazbenicima raznih žanrova, a Hiromi, John Scofield, Gonzal Rubalcaba, Marcus Miller, Sting, The Yellowjacketsi, Paco De Lucia, Paquito D’Rivera, samo su neki od njih.

Jer je subota sjajan dan za uživanje u uzbudljivim jazz koncertima

ZZ Quartet zatvorit će Jazz.hr/jesen 19. listopada. Ratko Zjača, Simone Zanchini, Adam Nussbaum i Martin Gjakonovski grupa su glazbenika koja ima jedinstvenu glazbenu viziju te se poigravaju s brojnim žanrovima, dok u isto vrijeme zadržavaju individualan pristup i visoku kvalitetu svoje glazbe koja se proteže od intimnosti do jakog intenziteta. Hrvatski gitarist Ratko Zjača, koji desetljećima živi i djeluje u Nizozemskoj, dobitnik je HDS-ove nagrade “Miroslav Sedak Benčić” za 2018. godinu za autorsko stvaralaštvo na području jazz glazbe. Osim toga, njegove skladbe vole svirati legende jazza, glazbenici koji su ih s njim snimili, među ostalima Reggie Workman, Al Foster, John Patitucci, Steve Gadd, Adam Nussbaum, Miroslav Vitous, Antonio Sanchez i Randy Brecker.

Jer Jazz.hr se ne propušta

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika te educirati mlade glazbenike kroz koncerte i radionice. Kroz radionice se glazbenici, studenti, ali i ljubitelja jazza upoznaju s predavačima, čak i osobno, što inače rijetko imaju priliku. U petak 18. listopada u 11 sati će se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu održati glazbena radionica s Edmarom Castanedom, dok će u nedjelju 20. listopada gost radionice biti Ratko Zjača, a održat će se u dvorani HDS-a u Berislavićevoj 9 s početkom u 11 sati.

Jer imate priliku posjetiti Muzičku akademiju u Zagrebu

Svi koncerti ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/jesen održat će se u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu. Dvorana je multifunkcionalna, ima promjenjivu geometriju pozornice i gledališta, orkestralnu jamu te razne scenske elemente koji joj omogućavaju veću funkcionalnost. Niste nikada bili ondje na koncertu? Jazz.hr/jesen je prava prilika za to!



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici