Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PHASE 03 FB EVENT COVER

Klubskascena.hr kao najpoznatiji portal elektroničke glazbe i klupske kulture u Hrvatskoj i regiji priprema veliku proslavu. Posjetitelje očekuje proširena dimenzija clubbinga uz Live premijere, bendove, techno gitaru, domaće i regionalne DJ-e, glittere, izložbe, umjetničke instalacije.

U 18 godina je Klubska scena postala više od portala pokrenuvši projekte Ambasador, Takeover, Jezgra, predstavljanje hrvatske elektroničke scene u Parizu. Svoje je djelovanje proširila puno dalje izvan internetske platforme, na sam plesni podij.

More Than Clubbing je audio-vizualni doživljaj koji će plesače tim povodom odvesti u proširenu dimenziju clubbinga. Program se održava u petak, 15.11. u kultnom zagrebačkom klubu Aquarius, a istovremeno ima za cilj prikazati elektroničku glazbu kao suvremenu umjetnost i kulturu kroz stvaralaštvo i razmjenu ideja. Kroz svoju će rođendansku proslavu rekreirati energiju vremena u kojem je scena nastala i vratiti se korjenima, ali istovremeno slaviti i ono što se događa danas.

Okosnicu proslave čine mlada perspektivna, renomirana domaća i regionalna DJ scena, te klupska LIVE scena. Ovako velika fešta ne bi mogla proći bez Valentina Kanzyanija, koji je u svojih više nego 20 godina na sceni uistinu ostavio neozbrisiv trag. U More Than Clubbingu nema mjesta za ego, samo ljubav, dobra energija i ples, stoga s Valentinom dolazi i Mayell, eksplozija veselja i brutalne selekcije glazbe, mlada slovenska nada koju već bookiraju diljem Europe i koja je također dio LuckIsOn kolektiva. Iz susjedne BiH za pult će, sarajevski DJ i producent – Forniva, poznat po deep, tech i progressive melodijama. Ako nekoga ne treba posebno predstavljati, onda je to ikona Sergej Snooze. Klubovi Sirup i Porat te kolektiv Home made su pojmovi koji su neizbježne asocijacije na hrvatsku elektroničku scenu.

U ovu našu fuziju glazbe, jedinstva i ekspresije kroz ples stiže i Mate Čeko. Svi već znamo za njega i njegov kolektiv Sindikat koji nas svake godine, između ostalog, časti i predivnim Rave balom u dvorcu Lukavec. Nemojmo zaboraviti ni Miniwal. Šibensku ste zvijezdu Lawrence Kleina mogli ovoga ljeta upoznati na svim najvećim regionalnim festivalima. Utemeljitelj je kolektiva RatCat i dobitnik čak pet Ambasadora elektroničke glazbe. Publika će moći poslušati i premijeru osječkog electro-techno dvojca Legabyte LIVE, kao i mladog IGZ-a osnivača kolektiva synesthesia i NAMAZ. Njegova selekcija njeguje minimal/micro house zvuk popraćen groovom s kojim su plesni pokreti neizbježni.

MORE THAN CLUBBING PROGRAM

Nikad sadržajniji program na rođendanu Klubske, pa će tako ovaj 18. biti otvoren za publiku već od 21.30h zvučnom kupkom, potom izvedeni klupski Live nastup NT Wave ft. Dora Fodor (techno gitara + vocal); LIVE premijera All Stars Banda elektroničke glazbe. Šest glazbenika iz različitih elektroničkih bendova ispreplesti će se u jednosatnoj izvedbi i odvesti nas na još nedoživljeno putovanje. Ovoj skupini pridružit će se specijalan gost iznenađenja, jedan od stupova scene koji radi na razvoju Rave kulture još od sredine 90-tih. Zvuk, osjećaj, strast, trenutak - NT Wave (techno gitara); Dora Fodor (procesirani vokal); BREGO (beatbox sa looping tehnikama); Edi Cipal Grubišić (udaraljke); DJ Venom (scratch); DJ M.I.L.E. (hang drum, specijalni efekti, sokovi, glasanje).

Ovaj prvi dio programa od 21.30h do ponoći moći će se također pratiti i u Livestreamu na FB stranici Klubske scene u suradnji sa Photo Studio 82.

Svi posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu 18 godina scene u flashback corneru, našljokati se uz Vida Loca Glitter Crew, pogledati instalacije i grafike raznih umjetnika bilo pri stropu, polu katu, WC ali i doživjeti svjetlosne instalacije i njihovu premijeru. Prvi kat malog floora prenamijenili smo u oazu za sve istinske ljubitelje scene, te ćete moći isprobati ulazak u modularni svijet Eurorack sintisajzera, njihova kontrola preko Ableton DAW softvera i novoizašlog modula CV Tools koji je uključen u Ableton Live Suite partnera Sonarscopea; kupiti Rockmarkovu knjigu „Laurent Garniera – Electrochoc“ po promotivnoj cijeni i pogledati selekciju vinyla i odjeće u PDV Pop-up Storeu od PDV Recordsa. I ovo nije sve. Dođite i proslavite ljubav, stvaralaštvo, slobodu u dobroj energiji kao nekad davno. Rave ON!

ULAZNICE U PRODAJI
U prodaji su ADVANCE ulaznice za 80 kn ili GRUPNE 5+1 Gratis za 400 kn na Entrio ili prodajnim mjestima.