Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

ttl

Sve je spremno za premijerni riječki nastup jedinstvenih The Tiger Lillies.

U sklopu 30 godišnjice rada kumovi Brechtian punk cabarea The Tiger Lillies dolaze u Rijeku! Martyn Jacques, predvodnik benda, tekstopisac i osnivač, proveo je većinu svojih dvadesetih godina u stanu iznad bordela u londonskom Sohou da bi nakon deset godina promatranja taj čudni svijet pretvorio u umjetnost. Godine 1989. dobio je prvu harmoniku i Tiger Lillies je mogao krenuti s radom.

30 godina nakon, na svom rođendanskom proputovanju Evropom dolaze i do Rijeke. Aktualan album "Devil's Fairground " čini okosnicu nastupa koji će po završetku ostaviti dovoljno vremena i za druženje na relaciji The Tiger Lillies - publika.

Svijet Tiger Lilliesa je taman, osebujan i raznolik, s trenucima duboke tuge, okrutnog crnog humora i neizmjerne ljepote. Njihova glazba je mješavina prijeratnog berlinskog kabarea, anarhične opere i ciganske glazbe, odjekujući glasove Bertolta Brechta i Jacquesa Brela.Stoga njihove pjesme pokrivaju sve mračne aspekte života, od prostitucije i ovisnosti o drogama do nasilja i očaja.

Tiger Lillies odmah su se isticali zbog svog posebnog zvuka i stila, od londonskih pubova do kazališta Piccadilly, od klupica do Sydneyske operne kuće. U nekoliko od najvažnijih događaja u njihovoj karijeri svakako spada nagrada Olivier, koju su osvojili za kultni mjuzik "Shockheaded Peter" i Grammy nominacija za album "The Gorey End".

U posljednja tri desetljeća, Tiger Lillies su "odradili" u prosjeku preko 200 nastupa godišnje i unatoč tome što su toliko vremena provodili na putu uspjeli su izdati više od jednog albuma godišnje (ukupan broj je negdje iznad 30, ali tko broji?). Sudjelovali su na brojnim izložbama diljem svijeta, surađujući s umjetnicima iz svih disciplina: od cirkuskih izvođača do šekspirijskih glumaca, eksperimentalnih plesača do avangardnih fotografa i burlesknih lutkara do ansambala klasične glazbe.

Tiger Lillies šokiraju i zabavljaju na postmoderni način vodvilja, s njihovim neponovljivim in your face stavom, kojima se ne smije uzimati zdravo za gotovo. Odobren od strane benda riječki nastup krasi i jedinstveni vizual, autorski rad dizajnerskog obrta Radnja.

Zadnjih 170 ulaznica dostupno je u Dallas music shop Rijeka, Dirty old shop Zagreb, na blagajni HKD-a te putem sustava Mojekarte.hr, po cijeni od 105,00kn za balkon i 125,00kn za parter, a ukoliko ih ostane, cijena na dan nastupa raste na 125,00kn za balkon i 155,00kn za parter.

Jedini nastup u Hrvatskoj rezerviran je za subotu, 9.11. u HKD na Sušaku.